RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Aralık 2023, Cuma 16:17:21 tarihnde eklendi. 229 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşar Esad ve İnal Ardzınba Görüştü!

SURİYE ARAP CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI BEŞAR ESAD, ŞAM’A RESMİ ZİYARETTE BULUNAN ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA’YI KABUL ETTİ!
Beşar Esad ve İnal Ardzınba Görüştü!

15/12/2023. Suhum. 14 Aralık 2023. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Fatih Atan (A’tanba - Тванба).  Abhazya Cumhuriyeti Resmi İnternet Sitesinde verilen bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, 13 Aralık 2023'te Şam'da Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad tarafından kabul edildi.

 

Beşar Esad, İnal Ardzınba’yı, Devlet Başkanlığı Sarayı Al-Muhajireen salonunda kabul etti.

 

İnal Ardzınba, Beşar Esad’a, Abhazya Cumhuriyeti devlet  başkanı Aslan Bjaniya’nın en içten dileklerini ve Abhazya’ya davetini iletti.

 

Suriye Arap Cumhuriyeti devlet başkanı Beşar Esad, gelecek yıl Abhazya Cumhuriyeti'ni ziyaret etme davetini kabul etti.

 

Taraflar arasında yapılan görüşmede, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'da gerçekleştirdiği özel askeri operasyona destek verdikleri belirtilerek, ABD'nin Orta Doğu, Güney Kafkasya ve dünyanın diğer bölgelerinde savaş başlatmaya yönelik eylem ve girişimleri kınandı. Taraflar, Rusya'nın daha adil bir uluslararası ilişkiler sistemi oluşturma ve küresel ekonomi ve politikadaki çok kutuplu eğilimleri güçlendirme çabalarına dikkat çekti.

 

Devlet Başkanı Beşar Esad, konuşmasında, “Abhazya Cumhuriyeti'nin devlet egemenliğinin ve bağımsızlığının Arap dünyası ülkeleri tarafından tanınmasının genişletilmesi için her türlü çabayı gösterecektir” dedi.

 

Suriye devlet başkanı ile Abhazya Dışişleri Bakanı arasındaki görüşmeler sırasında: Beşar Esad, Abhazya ile Suriye arasındaki eğitim, öğrenci değişimi ve bilimsel işbirliği alanlarında etkileşimin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca Suriye devlet başkanı, kültür ve spor alanında ikili diyaloğun geliştirilmesine yönelik projelere destek verdiğini belirtti. Taraflar arasındaki görüşmede, Abhazya ve Suriye milli futbol takımları arasında bir hazırlık maçı yapılması olasılığını olumlu olarak değerlendirdiler.

 

Beşar Esad, Abhazya ve Suriye ekonomilerinin gelişmesi için yabancı yatırımcı çekilmesinin önemine dikkat çekti.

 

İnal Ardzınba, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı Aslan Bjaniya'nın ülkede olumlu bir yatırım ortamı yaratma ve yatırımcılarla etkin olarak çalışma girişimleri hakkında Suriye Devlet Başkanı'nı bilgilendirdi. Taraflar arasındaki görüşmede, Abhaz-Suriye ortak işbirliğinin Rus ve Belaruslu yatırımcılarla olabilecek olan çalışmalara yol açabileceğine dikkat çekildi.

 

Taraflar, İsrail'in Suriye'deki sivil altyapıya yönelik hava saldırılarını kınadı. Abhazya Dışişleri Bakanı, Golan Tepeleri'nin işgalden arındırılmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi kararlarının (242 ve 338) uygulanmasının önemine dikkat çekti.

 

Taraflar, Batı ülkelerinin Gazze Şeridi'nde insani bir felakete yol açan eylemlerini kınadı.

 

Taraflar arasındaki görüşmede, egemen devletlerin iç işlerine müdahale etmeye çalışan dünya çapında çalışan uluslararası kuruluşların ve Batılı STK’ların yıkıcı eylemlerinin etkisine karşı mücadelenin önemi vurgulandı.

 

Taraflar, çok kutupluluk ve küresel toplumsal çoğunluk fikrinin dünya çapında yayılması için geniş bilgilendirme projelerinin ortak hayata geçirilmesinin önemine dikkat çektiler.

 

İnal Ardzınba ayrıca, Beşar Esad’la birlikte ortak bir tv programı çekimi gerçekleştirdi, program ileriki tarihlerde Abhaz ve Suriye devlet televizyonlarında aynı zamanda yayınlanacak.

 

İnal Ardzınba, Suriye Arap Cumhuriyeti Başşehri Şam ziyareti sırasında, 14 Aralık 2023 tarihinde, Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Faysal El Mikda ile de görüştü.  

 

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/visits/v-sirii-proshla-vstrecha-inala-ardzinba-s-basharom-al-asad/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.