RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Kasım 2023, Pazartesi 17:27:35 tarihnde eklendi. 194 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’dan Paşinyan’a Yanıt Var!

ASLAN BJANİYA “ABHAZYA’DA YAŞAYAN ERMENİLER, NİKOL PAŞİNYAN’IN DAĞLIK KARABAĞ ERMENİLERİNE GARANTİ EDEMEDİĞİ HERŞEYE SAHİPLER!”
Bjaniya’dan Paşinyan’a Yanıt Var!

27/11/2023. Suhum. 27 Kasım 2023.Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 26 Kasım Pazar günü, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın geçtiğimiz günlerde Gürcistan'ın birliğini, egemenliğini, toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve demokrasisini desteklemeye ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

 

Aslan Bjaniya “Ermenistan Başbakanı, Batı'nın etkisi altında bulunarak, Abhazya Cumhuriyeti halkının bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmek için almış olduğu seçim kararı ile çelişen açıklamalar yapıyor” dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Ermenistan Başbakanı'nın bu açıklamalarının Abhazya Cumhuriyeti'nin egemenliği gerçeğiyle temelden çeliştiğini belirtti.

 

Bjaniya, Başbakan Paşinyan'a, Abhazya Cumhuriyeti'nin kurtuluş savaşı sırasında yaşanan trajik olaylardan etkilenen ve kurtuluşa katkı veren Ermeni halkına karşı saygı duyması gerektiği hatırlatmasında bulunarak “Bugün Abhazya'da yaşayan Ermeni toplumu merkezi ve yerel yönetimlerde temsil edilmektedir, Ermeni dili ve kültürü devlet tarafından destekleniyor ve Ermeni Apostolik Kilisesi serbestçe çalışıyor. Abhazya'da yaşayan Ermeniler, Nikol Paşinyan'ın izlediği politikalar sonucunda devletin çöküşü ve kendi topraklarından kitlesel göç trajedisiyle karşı karşıya kalan Karabağ Ermenilerine karşı garanti edemediği her şeye sahip bulunuyorlar. Üstelik Nikol Paşinyan'ın politikasının sonucu, bizzat Ermenistan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü ihlal olmuştur” dedi.  

 

Devlet Başkanı, “Birlik, egemenlik, toprak bütünlüğü ve demokrasi, fiili gerçekleri, bağımsızlığı Rusya Federasyonu tarafından tanınan ve tüm topraklarını tam olarak kontrol eden demokratik bir devlet olan Abhazya Cumhuriyeti'ne en uygun özelliklerdir. Diğer bazı ülkeler de buna inanmaktadırlar” dedi.

 

 

Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Ermeni devlet yöneticilerine, beyinleri yıkanmış söylemleri bırakmaları ve dış politikasını uygularken gerçek durumu dikkate almaya başlamaları çağrısında bulundu.

 

--- 24 Kasım'da canlı yayında Erivan'ın Abhazya ve Güney Osetya'yı “Rusya tarafından işgal edilen topraklar” olarak tanımaya hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Paşinyan, Erivan'ın Gürcistan'ın birliğini, egemenliğini, toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve demokrasisini tartışmasız ve tam olarak desteklediğini söylemişti. .

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/8630-aslan-bzhaniya-podderzhka-nikolom-pashinyanom-territorialnoj-tselostnosti-gruzii-protivorechit-faktu-suvereniteta-abkhazii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.