RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ekim 2023, Cuma 15:15:39 tarihnde eklendi. 222 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’dan Belarus ve Birlik Devleti Hakkında Açıklamalar!

ASLAN BJANİYA “BELARUS’UN ABHAZYA’YI TANIMAYA HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEMEK İÇİN HENÜZ ERKEN, BİRLİK DEVLETİNE (RUSYA – BELARUS) KATILIM, ABHAZYA İÇİN YARARLI DEĞİLSE, GERÇEKLEŞMEZ!”
Bjaniya’dan Belarus ve Birlik Devleti Hakkında Açıklamalar!

20/10/2023. Suhum. 19 Ekim 2023. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 19 Ekim Perşembe günü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aşağıda Belarus’un Abhazya’nın bağımsızlığını tanıması ve Birlik Devleti’ne (Rusya – Belarus Birlik Devleti) katılımı ile ilgili konulardaki yanıtlarını sizlerle buluşturuyoruz. Dış politika ilişkileri, güvenlik, enerji, yatırım programları, transit vb. diğer konulardaki soru ve yanıtları daha sonraki haber bültenlerimizde sizlerle buluşturacağız. 

 

Belarus (Beyaz Rusya) ile bağlantılar hakkında

 

Devlet Başkanı, Abhazya ile Belarus arasında temas kurmanın önemli olduğunu belirtti. Ay sonunda Abhazya'dan bir heyetin Belaruslu meslektaşlarıyla çalışmak üzere Belarus'a gideceğini bildirdi.

 

Aslan Bjaniya, “Belarus'un Abhazya'yı tanımaya hazır olduğunu söylemek için henüz çok erken, ancak bu yönde çalışmalar sürüyor” dedi.

 

Abhazya'nın Birlik Devletine (Rusya – Belarus Birliği) olası katılımı hakkında

 

Aslan Bjaniya “Kimse Abhazya'yı Birlik Devleti'ne girmeye zorlamıyor. Dolayısıyla bu soru hiçbir zaman gündeme getirilmedi ve sorulmadı. Bu sorunu çözümlerken tüm artılar ve eksiler tartılacaktır” dedi

 

Devlet Başkanına göre cumhuriyetin müttefiklik ilişkilerini güçlendirmesi gerekiyor ama zamanı geldiğinde sorun burada, yani Abhazya'da çözülecek.

 

Bjaniya, bu konuyu Parlamento olmadan tek başına çözemeyeceğini ve çözmeyeceğini vurguladı.

 

Aslan Bjaniya “Fakat soru henüz belirlenen biçimde değil. Her şey hazırlık aşamasında. Bu konuda mevcut endişeleri anlıyorum, dikkate alacağız ve ek endişeler yaratılmayacak. Atılacak her adım Abhazya vatandaşlarının çıkarlarının güvence altına alınmasına yönelik olacaktır. Eğer bu bizim için yararlı değilse o zaman bu tür adımları atmayacağız” diye vurgulamada bulundu.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/7970-vneshnyaya-politika-bezopasnost-energetika-investitsii-prezident-otvetil-na-voprosy-zhurnalistov

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.