RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 11:59:33 tarihnde eklendi. 623 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komite 25 bin imza topladı

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ; ABHAZYA İLE İLGİLİ KAMPANYA İÇİN 25 BİN İMZA TOPLADI
Komite 25 bin imza topladı 03/03/2009. İstanbul Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Adige-Abhaz Diasporası yaşayanlarından toplamış olduğu binlerce imza ile Abhazya'nın bağımsızlığının tanınması için uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi çağrı belgesi şimdiye kadar 25.000 kişi tarafından imzalandı, belgede "Abhaz halkının kendi kaderini tayin hakkı bulunuyor ve bağımsız, demokratik bir devlet altında yaşama hakkına sahiptir. Abhaz halkı, ayrılıkçı ve isyankar diyerek kendisine karşı savaş açanlara karşı şimdiye kadar mücadele verimiştir. Abhazya'ya uygulanan uluslararası ambargoyu ahlaksızlık olarak görüyoruz. Abhazya-Gürcistan arasında yaşanan kurtuluş savaşından sonra uluslararası kuruluşların ambargoyu kaldırması gerekmektedir" açıklamasına yer verildi.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi belgesi "Abhazya'ya uygulanan deniz yolu ambargosunun kaldırılması gerekmektedir, bu sayede diaspora yaşayanları tarihi vatanları ile rahatça buluşabilecekler, ekonomik ve ticari ilişkilerde gelişebilecektir" vurgulamasında bulundu.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Belgesi; BM, AGİT, AB, AP, NATO, vb. bütün uluslararası kuruluş ve enstitülere gönderildi. 

kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.