RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Ekim 2023, Salı 11:30:26 tarihnde eklendi. 312 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apsnypress, Türkiye’deki Abhazlar Kitabını Tanıttı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLETİ BASIN-YAYIN ORGANI APSNYPRESS, FATİH ATAN (ATANBA) TARAFINDAN YAZILAN “TÜRKİYE’DEKİ ABHAZLAR KİTABININ” ABHAZ DİLİ BASIMINI TANITTI!
Apsnypress, Türkiye’deki Abhazlar Kitabını Tanıttı!

17/06/2023. Suhum. 04 Haziran 2023. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhaz kökenli Fatih Tvanba'nın (Atan) “Türkiye'deki Abhazlar” adlı kitabı Abhaz diline çevrildi. Kitap ilk olarak 2009 yılında Türkçe olarak yayımlandı. Kitap Aza Tvanba tarafından Abhaz diline çevirisi yapıldı. Yayının editörü ise Saida Khajimba'dır.

 

Abhazya halkının Kurtuluş Savaşı sırasında (1992-1993) devlet yönetimi tarafından, yabancı ülkelerde yaşayan Abhaz Diasporasına tarihi anavatanlarına dönme çağrısında bulunuldu.

 

28 Nisan 1993 tarihinden 23 Mayıs 1993 tarihine kadar altı kişiden oluşan gezi gurubu - Fenye Avidzba, Mirod Gojba, Rushbey Smyr, Muzafer Yavuz, Ersin Özel ve Fatih Tvanba – Türkiye’de bulunan Abhazların yoğun olarak yaşamış oldukları bölgeleri gezdi. Abhaz Diasporası insanlarının tarihi atavatanlarına dönüşleri hakkındaki görüşlerini yerlerinde inceledi.  

 

Fatih Tvanba kitap önsözünde “Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi bana Abhazya'dan gelenlere yardım etme görevini verdi. Abhaz Diasporasının temsilcilerinin yoğun olarak yaşadığı köylere yaptığımız gezilerde yerel örf ve adetleri inceledim, günlük tuttum ve fotoğraflar çektim. Abhazya devlet yönetiminin çağrısını ilettik, gezilerimiz ve insanlarla iletişimimiz olumlu sonuçlar verdi. Bu gezilerden sonra bazı ailelerin tarihi vatanlarına döndüğünü biliyoruz. Bu önemli konuya yardımcı olduğum için mutluyum” diye yazıyor

 

Yayın sadece içeriği açısından ilgi çekmiyor, aynı zamanda çok sayıda fotoğraf içeriyor.

 

Kitap, Abhaz halkının ulusal kurtuluş hareketinde etkin bir katılımcı olan ve Abhazya Halkının Yurtseverlik Savaşı şehidi Mirod Gojba'nın (05/14/1935 – 09/17/1993) anısına ithaf edilmiştir. Mirod Gojba, Abhaz diasporasıyla yapılan toplantılarda canlı ve duygusal konuşmaları ile geri dönüş sürecinde önemli rol oynayan bir kişilikti.

 

Источник: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/7706-izdana-na-abkhazskom-yazyke-kniga-fatikha-tvanba-abkhazy-v-turtsii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.