RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Ekim 2023, Pazartesi 17:34:57 tarihnde eklendi. 141 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve Güney Osetya’nın Kalıcı Güvenliği!

GRİGORY KARASİN “CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDE Kİ TEMEL HEDEF, GÜNEY OSETYA VE ABHAZYA’NIN KALICI GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASIDIR!”
Abhazya ve Güney Osetya’nın Kalıcı Güvenliği!

16/10/2023. Suhum. 16 Ekim 2023. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Güney Kafkasya'da güvenlik ve istikrar konusunda Cenevre görüşmelerinin başlamasının üzerinden 15 yıl geçti. (15 Ekim 2008)

 

Rusya Federasyonu Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Grigory Karasin, kendi Telegram kanalında yaptığı açıklamada “Cenevre görüşmelerinin ana hedefi Güney Osetya ve Abhazya'nın kalıcı güvenliği ve Güney Kafkasya bölgesinde istikrarın sağlanmasıdır. Görüşmelere Abhazya, Gürcistan ve Güney Osetya'nın yanı sıra Rusya, ABD, BM, Avrupa Birliği ve AGİT'ten temsilciler katılıyor. 2009'dan bu yana bölgede ortak olay önleme ve müdahale mekanizmaları (IPRM'ler) çalışmalarını sürdürüyor. Bu oluşturulan yapı, bölgedeki ciddi çatışmalara karşı etkili bir sigorta konumunda bulunuyor ve karmaşık, çatışmayı alevlendirebilecek durumlarda gündeme gelen uluslararası işbirliğinin bir örneğini gösteriyor” diye yazdı

 

Grigory Karasin “Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin günümüzün zor koşullarında dahi sürmesi ve uluslararası ilişkilerde sağduyu örneği olarak kalması önemlidir. İşte, bu yapılanma, her türlü yaptırıma, karşılıklı çatışmaya karşı oluşturulan bir seçenektir!” vurgulamasında bulundu.

 

Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanmasına ilişkin sürdürülen Cenevre görüşmeleri, bölgedeki durumun öngörülebilirliğini sağlamanın yanı sıra Abhazya ile Güney Osetya ve Gürcistan arasında doğrudan diyaloğun sürdürülmesi açısından en önemli uluslararası forum olarak bulunuyor. Görüşmeler, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı D.A. Medvedev ile Fransa Devlet Başkanı N. Sarkozy arasındaki 12 Ağustos ve 8 Eylül 2008 tarihli anlaşmalara uygun olarak 15 Ekim 2008'de başladı. Cenevre görüşmelerine Abhazya, Gürcistan, Güney Osetya, Rusya, ABD'den temsilciler katılıyor. AB, BM ve AGİT eşbaşkanlık görevini sürdürüyorlar. Görüşmeler, güvenlik sorunlarının çözümü ve sosyal sorunların çözümü konuları üzerine iki çalışma grubu formatında yürütülüyor.

 

Cenevre görüşmelerinin ana hedefleri, bağımsız Abhazya ve Güney Osetya'nın kalıcı güvenliğini sağlamak ve Gürcistan ile Abhazya ve Gürcistan ile Güney Osetya arasında güç kullanılmamasına ilişkin yasal olarak bağlayıcı bir belgenin imzalanmasıdır.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/7885-grigorij-karasin-osnovnaya-tsel-zhenevskikh-diskussij-prochnaya-bezopasnost-yuzhnoj-osetii-i-abkhazii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.