RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Temmuz 2023, Cumartesi 00:43:14 tarihnde eklendi. 652 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Fed, Aslan Bjaniya ile Görüştü!

ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU HEYETİ, ASLAN BJANİYA İLE APARTMAN YASASINI GÖRÜŞTÜ!
Abhaz – Fed, Aslan Bjaniya ile Görüştü!

29/07/2023. Suhum. 28 Temmuz 2023. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi İnternet Sitesi tarafından verile bilgiye göre, devlet başkanı Aslan Bjaniya, Türkiye Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu temsilcilerini kabul etti. Görüşmede Abhazya'nın devlet ve toplum yaşamı, ekonomisi, dış ve iç politikası gibi güncel konular ele alındı.

 

Toplantının açılışını yapan Aslan Bjaniya konuşmasında, diaspora ile tarihi Anavatan arasındaki bağların güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Abhaz Dernekleri Federasyonu temsilcileri, devlet başkanına Abhazya devlet yönetimi tarafından yürütülen projeler hakkında hazırlamış oldukları belgelere dayalı olarak ayrıntılı bilgi vermek ve Türkiye'de yaşayan Abhaz Diasporasında çalışan kültür derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vermek istediklerini belirttiler.

 

Görüşmede Abhazya'nın sosyo-ekonomik kalkınması konuları ile hava trafiğinin açılması ve apartmanların yasal statüsü başta olmak üzere gündemdeki güncel konulara değinildi. Devlet başkanı, diaspora temsilcilerini söz konusu projelerin ayrıntılarımı göstererek tüm konuların özünü ayrıntılı olarak açıkladı. Diaspora temsilcileri, bu projelerin uygulanmasıyla ilgili olarak Diaspora içerisinde varılan kaygı ve endişeleri devlet başkanına belirttiler, Diaspora'nın periyodik olarak neredeyse Anavatanın satıldığını düşünmeye zorlandığını vurguladılar.

 

AbhaFed başkanı Murat Mahariya, apartman tasarısının açıklayıcı belgesi konusunda net bilgilere sahip olmadıklarını itiraf etti. Açıklamaların sürekli olarak çarpıtılması karşısında şaşkınlığını dile getirdi.

 

Murat Mahariya “Bu tür sorunlardan dolayı yoruldum. Gelecekte, toplantılarda yaptığım tüm açıklamaların kaydedilmesini istiyor ve ayrıca televizyonda Abhazya Devlet Başkanı'nın izlediği siyasi çalışmaları destekleyen bir açıklama yapmayı düşünüyorum” dedi.

 

Mahariya, Türkiye'de yaşayan Abhazların öncelikle tarihi anavatanlarında barış, istikrar ve toplumun güçlenmesiyle de ilgilendiğini de vurguladı

 

Aslan Bjaniya, yasa tasarısını halkın milletvekilleri ile yapıcı bir şekilde tartışmayı hedeflediğini belirterek, söz konusu korkuların asılsız olduğu konusunda yurttaşlara güvence verdi. Aslan Bjaniya, apartman tasarısının milletvekillerinin görüşülmek üzere Parlamento'ya sunulmadan önce çeşitli yerlerde olası tüm görüşme ve tartışmalardan geçtiğini söyledi. Devlet başkanı, aynı zamanda, milletvekillerinin taslakta gerekli makul değişiklikleri yapma fırsatına sahip olduğunu vurguladı.

Devlet Başkanı “Önerileriniz varsa elbette dikkate alınır” dedi. Devlet başkanı, yabancı vatandaşlara arsa satışının söz konusu olmadığını ve olamayacağını vurguladı.

 

Toplantının sonunda diaspora temsilcileri Abhazya Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilmiş devlet başkanını her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirttiler.

 

Toplantıya Devlet Başkan Yardımcısı Badra Gunba, Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye'deki Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Mahariya, Türkiye Abhaz Diasporası Yaşlılar Konseyi Başkanı Ümit Ateiba ve Ümit Aşuba katıldılar.

 

Türkiye Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu 2010 yılında kurulmuştur.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/novosti/item/6591-aslan-bzhaniya-prinyal-predstavitelej-federatsii-abkhazskikh-kulturnykh-tsentrov-v-turtsii

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.