RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Temmuz 2023, Çarşamba 11:22:12 tarihnde eklendi. 274 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya’dan Apart-Otel Açıklaması!

ASLAN BJANİYA “ABHAZYA DEVLETİNİN VARLIĞINI KABUL ETMEYENLER, SİLAHLI VEYA SİLAHSIZ MÜCADELE VERENLER GAYRIMENKUL ALAMAYACAK. SATIN ALANLARIN SİYASİ VE VATANDAŞLIK HAKLARI OLMAYACAK!”
Aslan Bjaniya’dan Apart-Otel Açıklaması!

19/07/2023. Suhum. 18 Temmuz 2023. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Değerli abhazyam.com okuyucuları, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanlığı tarafından hazırlanarak, parlamentoya sunulan, apart-Otel, Apartman Yasası taslağı üzerine Abhazya Cumhuriyeti’nde ve Abhaz Diasporasında çeşitli görüşler belirtilmektedir. Ancak özellikle Diasporada eksik bilgilere dayanarak, farklı görüşler sunulmaktadır.

 

Konuyu yakından izleyen Abhazyam.com gelişmeler ile sizleri paylaştırmayı bir görev saymaktadır. Özellikle konuyu bilmeden değerlendirmelerde bulunanlar için.

 

Dün başbakan Aleksandr Ankvab’ın Oçamçıra’da konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmeleri buluşturduk. Bugün de doğru bilgi – doğru haber şiarı ile devlet başkanı Aslan Bjaniya’nın görüşlerini buluşturuyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba - Тванба)

 

*****

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Oçamçıra bölgesinde STK temsilcileri ile bir toplantı yaptı.

 

Toplantı başlangıcında, Oçamçira Bölgesi valisi Beslan Bigvava, 2023'ün altı ayında yapılan çalışmalara ilişkin bir rapor sundu.

 

Raporu dinledikten sonra Aslan Bzhaniya, konuşmasının başlangıcında vergi gelirlerine ilişkin rakamların zayıf olduğunu ve bölgede özel sektör gelişmezse başarısızlığın daha fazla olacağını vurguladı.

 

Aslan Bjaniya “Devlet verimli bir ekonomik çalışma yürütemiyor. Bu çalışma, devletin bir işlevi değildir, özel sektörün bir işlevidir. Ekonomi böyle işliyor ve bizim görevimiz ekonomide istihdam edilen insan sayısının artmasını sağlamaktır” dedi.

 

Aslan Bjaniya, bu yıl balık işleme işletmeleri için çok az hammadde bulunmasının vergi gelirlerini olumsuz etkilemesine dikkat çekti. Buna bağlı olarak diğer ekonomi alanlarının da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Aslan Bjaniya “Bunların geliştirilmesi için insanlarımız ve bölgelerimiz bulunuyor. Bu konuda büyük bir tartışma var. Bu tür tartışmalardan uzaklaşıp bugünkü yaşamımız gibi yaşayabiliriz ama çok mutlu ve çok zengin de olamayız” dedi.

 

Devlet Başkanı, Abhazya’da savaş sonrası gerçekleştirilen anaokulları, hastaneler, okullar, yol ve enerji altyapısı, arıtma tesisleri ve çok daha fazla altyapı tesisinin inşa edilmesi ve onarılmasının kendi parası ile yapılmadığına, Rusya'nın maddi desteği ile yapıldığına dikkat çekti.

 

Aslan Bjaniya “Bizler, farklı biçimde yaşayabiliriz, bizim turizm sektörünün gelişmesi için bir programımız var ve bu program benimsenmeli ama bu konu ile ilgili olarak ciddi bir direnişle karşılaşıyoruz. Çok fazla karşı çıkan yok ama onlar güzel ve yüksek sesle konuşuyorlar. Ancak, onlar konu hakkında doğru konuşmuyorlar. Onlar ekonomi konusunu aşmışlar ve devletimize zarar veren konulardan söz ediyorlar. Elbette ki hiçbir konuya yanıt vermeden konuşmak kolay ama bizler, bölge valileri, devlet yetkilileri, milletvekilleri, sorumlu kişiler olarak bugün, şimdi ve burada belirli sorunları çözmemiz gerekiyor” dedi.

 

Devlet Başkanına göre, halkın sağlığı, eğitimin kalitesi, ülke güvenliğinin sağlanması, silahlı kuvvetlerin donatılması, zorunlu askerlik, askerlik için olumlu koşulların yaratılması bugün ele alınmalı, ancak muhalifler bu konular hakkında konuşmak istemiyorlar.

 

Aslan Bjaniya “Turizm sektörünün gelişmesi ve bu konuda apart otellerin yasal statüsüne ilişkin kanunun çıkarılması en önemli konu olarak duruyor. Yetkili kurumlar tarafından ilgili riskler hakkında bize bilgi verildi. Ancak bu olası riskler yasanın kabulü aşamasında dikkate alınmaz ise risk olarak kalacaktır. Bu yasa tasarısını hazırlayanlar ve bunlar uzun süredir üzerinde çalışan uzmanlar, riskleri göz önünde bulundurmuşlar ve tüm önemli noktaları ortaya koymuşlardır. Özellikle, ticari gayrimenkul alacak kimselerin siyasi hakları konusunda açıklama yapacak olursak. Bu program haklar konusunda sınırlıdır. Abhazya devletinin varlığını kabul etmeyenlerin, devletimize karşı silahlı veya silahsız mücadele verenlerin ticari gayrimenkul edinme hakları olmayacaktır. Gayrimenkul satın alacakların siyasi hakları olmayacak, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı sayılamazlar ve herhangi bir demografik tehdit oluşturamazlar” dedi.

 

Aslan Bjaniya, bölge ekonomisinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Oçamçıra'da henüz onarım aşamasında olan stadyuma dikkat çekti.

 

Devlet Başkanı “Oçamçıra stadyumuna da yardım edilmeli. Bu tesis, tarihi ve kültürel mirasın anıtları siciline dahil edilmelidir. Değerli Abhaz sporcular burada yetişti ” dedi.

 

Devlet Başkanı, apart otel yasası konusunda Oçamçira sakinlerinin desteğini umduğunu ve tartışmanın ilgili yasaların kabul edilmesiyle sona ereceğini kaydetti.

 

Aslan Bjaniya, konuyu “İnsanların gelip yardım istemesi normal. Onlara yardım edemememiz normal değil. Bu durumu değiştirmek gerekiyor” diyerek özetledi.

 

Devlet Başkanı'nın konuşmasının ardından Oçamçıra sakinleri apart otel ve apartman daireleri ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Konuşmacıların çoğu, ekonomiyi geliştirmek ve ülkedeki yaşam standardını iyileştirmek için gerekli olduğuna inandıkları için tasarının kabul edilmesinden yana görüşte bulundular.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/novosti/item/6422-prezident-aslan-bzhaniya-provel-vyezdnoe-soveshchanie-s-aktivom-ochamchyrskogo-rajona

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.