RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Temmuz 2023, Cumartesi 15:27:19 tarihnde eklendi. 295 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Apart-Otel Sorunu Sürüyor!

ABHAZYA PARLAMENTOSU BAŞKANI LASHA ASHUBA “PARLAMENTO OLARAK APART OTEL VE APARTMAN SATIŞI YASA TASARISI HAKKINDA SORUMLULUK MODUNDA ÇALIŞIYORUZ!”
Abhazya’da Apart-Otel Sorunu Sürüyor!

15/07/2023. Suhum. 13 Temmuz 2023. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nde devlet başkanlığı tarafından, Abhazya Parlamentosuna sunulan yabancılara Apart – Hotel ve Apartman satışı hakkındaki kanun tasarısı parlamentoda tartışılmaya devam ediyor.

 

Ayrıca, Abhaz toplumu ve Diasporasının önemli bir bölümü tarafından da, Abhazya’nın siyasal, toprak bütünlüğünün demografik ve kültürel özelliğinin ortadan kalacağı konusunda ciddi bir karşı çıkış yaşanıyor.

 

“Abhazyam.com olarak bizlerde parlamentoya gönderilen, yasa tasarısına karşı olduğumuzu, toplum tarafından öne sürülen endişeleri paylaştığımızı, savaşarak elde edilen özgürlüğün, kapitalist – emperyalist sistem tarafından geri alınmasına karşı direnilmesi gerektiğini, Filistinlilerin topraklarını satması sonucu topraklarında İsrail diye bir devletin oluşturulduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyoruz

 

Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni

Fatih Atan (A’tanba - Тванба).”

 

Aşağıda, Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Lasha Ashuba’nın konu ile ilgili olarak parlamentoda yapılan görüşmeler hakkında ki açıklaması bulunuyor.

 

Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Lasha Ashuba, “Apart otellerin ve apartman dairelerinin yasal statüsünün düzenlenmesine ilişkin” yasa tasarısı etrafındaki tartışmalar hakkında yorum yaptı.

 

Lasha Ashuba “Bence ve bazı meslektaşlarımın görüşüne göre, bu konuların tartışılması etrafında pek olumlu olmayan bir arka plan gelişiyor. Prensip olarak bu tür gelişmeler yasa üzerinde yapıcı çalışmayı engelleyen şeyler oluşuyor” dedi.

 

Parlamento başkanı,, dün Parlamento'da devlet ve hukuk politikası komitesinin genişletilmiş bir toplantısının yapıldığını ve bu çerçevede "Apart otellerin ve apartman dairelerinin yasal statüsünün düzenlenmesine ilişkin" yasa tasarısının görüşüldüğünü söyledi.

 

Lasha Ashuba “Görüşmelere, Kamu Dairesi üyeleri ve bir dizi siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıya katılanlar konu hakkındaki tutumlarını belirttiler, bunların içerisinde çeşitli öneriler ve değerlendirmeler vardı, toplantıya katılanların bir kısmının milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmalarda yer yer baskıya varan çeşitli uyarılar yer aldı. Meslektaşlarım herkesi dinlemeye ve polemiğe girmemeye çalıştılar, bunun için onlara özellikle minnettarım” dedi.

 

Ashuba, nesnel koşullar ve muhtemelen bir yanlışlık nedeniyle, tüm siyasi partilerin ve STK’ların görüşmelere katılamadığını ve bu nedenle sorunların ortaya çıkması üzerine bu konunun görüşülmesini istediğini belirtti.

 

Ashuba “Özellikle bu tür önemli konularda bu tür görüşmelerin yapılasını doğru ve faydalı buluyorum” dedi.

 

Lasha Lashuba, Devlet Başkanlığı Kamu Dairesi'nde düzenlenen toplantıya ilişkin durum hakkında da ki yorumunda “Hafta boyunca Devlet Başkanlığı yönetiminde düzenlenen görüşmeye ilişkin konuların ve yukarıda belirtilen yasa tasarısının görüşülmesine ilişkin konuların etkin bir biçimde tartışıldığını belirtmeden geçemeyeceğim. Bu bağlamda belirtmek isterim ki hem Meclis'teki komisyon toplantısında hem de Devlet Başkanlığı Yönetiminde gerçekleştirilen toplantılarda duygusal açıklamalar yer almış olabilir. Herkese bu tür konuları tartışırken aşırı duygusallıktan ve siyasallaştırmadan kaçınmasını şiddetle öneriyorum. Yapıcı bir yaklaşıma ve soğukkanlı bir sağduyuya gereksinimimiz var” dedi

 

Lasha Aşuba, Parlamento milletvekillerinin Abhazya Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarına göre kendilerine verilen yetkilerin farkında olduklarını vurgulayarak, milletvekillerinin böylece kendi çerçeveleri içinde çalışacaklarını söyledi.

 

Parlamento Başkanı konuşmasını “Bu yasa taslağı ve diğer yasalar üzerinde sorumluluk modunda çalışmayı sürdüreceğiz" diyerek sonlandırdı.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/6319-lasha-ashuba-prokommentiroval-diskussii-vokrug-zakonoproekta-ob-apart-otelyakh

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.