RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Temmuz 2023, Pazartesi 15:18:14 tarihnde eklendi. 204 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Sel Tahribat Yaptı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA, ŞİDDETLİ YAĞIŞLARDAN ETKİLENEN GAGRA VE PİTSUNDA’YI ZİYARET ETTİ!
Abhazya’da Sel Tahribat Yaptı!

10/07/2023. Suhum. 10 Temmuz 2023. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 8-9 Temmuz tarihlerinde şiddetli yağışlardan etkilenen Gagra şehri ve bölgesinde ki köyleri ziyaret etti.

 

Gagra Bölgesinde bulunan, Alakhadzy köyünde 250'den fazla evi su bastı ve yoldaki asfalt kaplama sular altında kaldı. Benzer sel baskını Ldzaa köyünde de yaşandı. Evler, pansiyonlar, oteller ve yollarda önemli hasara neden oldu.

Ulaşım yollarında, kum, taşlar, devasa ağaç dalları araçların hareketini engelliyor. Balık fabrikası alanında ise anayol kısmen sular altında kaldı.

 

Devlet Başkanı’nın inceleme gezisinde, Abhazya Cumhuriyeti’nde tatil yapan turistler, içme suyu, bebek maması ve gıda dağıtımına yardım talebinde bulundular.

 

Tatilciler, yola çıkabilmeleri için yolların ne zaman açılacağıyla ilgileniyordu.

 

Aslan Bjaniya yaptığı açıklamada “Sel, insanlara önemli zararlar verdi. Çok sayıda araç hasar gördü, mülk hasar gördü ve iletişim hasar gördü. Yetkili makamlar sorunları çözmekle ilgili olarak çalışıyorlar, yerel makamlar gerekli önlemleri alıyor. Her şey kısa sürede düzelecektir. Su ve elektrik sağlanacak, otoyol eski haline getirilecek” dedi.

Devlet başkanı, vatandaşlara ve turistlere, ayrıca herkese yardım sağlanacağını, yerel sakinlere ve turistlere gerekli yiyecek ve su yardımının yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Bilindiği üzere, 8-9 Temmuz Tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti2nin Gagra ve Pitsunda bölgelerinde, yaşanan aşırı yağmur yağışı sonrasında sel olayı yaşandı. Sel sırasında, Adler – Suhum Demiryolu’nun Bzyb – Gagra bölümünde ve Gagra tren istasyonunda, demiryolunun 200 Metrelik bölümü hasar gördü. Yaşanan sel sonucunda Moskova – Suhum Tren seferleri durduruldu. Demiryolu ekipleri, yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Turizm Bakanı Teimuraz Khizba, yaptığı açıklamada, Gudauta, Gagra bölgelerinde bulunan turistlerin, araçları ile birlikte kurtarılması amacı ile Acil Müdahale ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü, çoğunun kurtarıldığını, plajların belli bir süreliğine kapatılması gerektiğini, ancak Rus turistlerin, uyarıları dinlemeden denize girmeye çalıştıklarını, bununda tehlike yarattığını söyledi.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/6260-aslan-bzhaniya-posetil-sela-gagrskogo-rajona-postradavshie-iz-za-livnevykh-dozhdej

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.