RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Temmuz 2023, Pazar 14:56:36 tarihnde eklendi. 405 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanı Türkiye’de!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA, TÜRKİYE ZİYARETİ SIRASINDA, TBMM MİLLETVEKİLİ TALİH HÖTÜŞ, RF İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ANDREY BRAVOV VE ABHAZ DİASPORASI İLE BULUŞTU!
Abhazya Dışişleri Bakanı Türkiye’de!

02/07/2023. Suhum. 30 Haziran 2023. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde belirtildiğine göre, Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba Türkiye’de resmi bir çalışma gezisi düzenledi (Not: İnal Ardzınba’nın Türkiye’ye girişi sırasında, İstanbul havaalanında, Ukrayna ve Gürcistan devlet yönetimleri tarafından sorun çıkartılmak istendi ancak bu sıkıntı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda giderildi. – Abhazyam.com)

 

İnal Ardzınba, gezisi sırasında Düzce ilinde Abhaz insanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili ve uluslararası ilişkiler komisyonu başkan yardımcısı Talih Hötüş ile bir araya geldi. (Talih Hötüş – 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen TBMM Milletvekilliği seçimlerinde, Düzce ilinden, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili olarak seçildi – abhazyam.com)  

 

İnal Ardzınba ve Talih Hötüş görüşme sırasında, Türkiye'de yaşayan Abhaz vatandaşları ile çalışmayı yoğunlaştırmak için ortak bir yol haritası geliştirmenin önemine dikkat çektiler.

 

Dışişleri Bakanı, uluslararası temasların genişletilmesi ve Abhazya'nın tanınması için Türk Parlamentosu sahasında koordineli çalışmanın önemini vurguladı.

 

Talih Hötüş, konuşmasında, bu planların uygulanması için her türlü çabayı göstereceğini belirterek girişimi destekledi.

 

İnal Ardzınba'ya göre, Türkiye'de bu tür bilgilendirme çalışmalarının, kültürel, insani, yatırım ve ekonomik etkinliklerin düzenlenmesi Abhazya ile ilgili bilgilerin yayılması açısından büyük önem taşıyacak.

 

Talih Hötüş, bilindiği üzere 2007 yılında Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu - Halk Meclisi üyeliği görevinde de bulunmuştu.  

 

Dışişleri Bakanı gezisi sırasında, Sakarya ilinde bu yıl Adapazarı’nda bulunan, hizmete girecek olan yeni Sakarya Abhaz kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

İnal Ardzınba, ilde yaşayan hemşerileri ile görüşerek, kendilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi, projelerin ortak hayata geçirilmesi konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

İnal Ardzınba “Abhaz kültür merkezinin açılışını memnuniyetle karşılıyoruz ve yurttaşlarımızla birlikte çalışma fırsatının yaratılmasını dört gözle bekliyoruz. Her şeyden önce bu tür merkezler sosyal ilişkilerinin gelişmesi için bir teşviktir” dedi.

 

Sakarya Abhaz Kültür Derneği’nin başkanı Oral Bganba (Kobaş) ise konuşmasında, “Sakarya Abhaz Kültür Derneği olarak, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği konusunda hazırız” vurgulamasında bulundu.

 

İnal Ardzınba gezisi sırasında, ağırlıklı olarak Abhaz-Adige Diasporasının temsilcilerinin yaşadığı Tagurek, Ihsaniye ve Kayalar köylerini de ziyaret etti.

 

İnal Ardzınba gezisi sırasında, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov ile bir araya geldi.

 

Ardzınba ve Buravov, görüşme sırasında, iki ülkenin karşılıklı çıkarları olan konuların ele aldılar.

 

Toplantıya Abhazya'nın Türkiye'deki Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhazya'nın Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Özel Temsilcisi Dmitry Ketiya da katıldı.

 

Taraflar arasındaki toplantı, dostça bir atmosferde gerçekleşti. Başkonsolos, Bakana ziyareti nedeniyle değerli hediyeler verdi.

 

(Not: İnal Ardzınba Türkiye gezisi sırasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı olan Antıkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu, ayrıca  Rusya Federasyonu’nun Ankara’da bulunan Büyükelçiliği’ni de ziyaret etti. Abhazya Cumhuriyeti dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın Türkiye ziyareti, Abhaz Dernekleri Federasyonu (ABHAZ-FED) ve Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından organize edildi. – Abhazyam.com)

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/novosti/item/6101-prodolzhaetsya-rabochaya-poezdka-ministra-inostrannykh-del-inala-ardzinba-v-turtsiyu

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.