RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Mayıs 2023, Perşembe 23:24:00 tarihnde eklendi. 171 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Gençleri’nden Pitsunda Eylemi!

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞŞEHRİ SUHUM’DA PİTSUNDA DACHASI’NIN SAATIŞINI PROTESTO EDEN GENÇLER, GUMİSTA KÖPRÜSÜNE PANKART ASTI!
Abhaz Gençleri’nden Pitsunda Eylemi!

04/05/2023. Türkiye. 04 Mayıs 2023. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Suhum Emniyet güçleri, 4 Mayıs 2023'te, sabah saat 04:30 sıralarında devriye gezisi sırasında Gumista köprüsü üst geçidinde pankart asan bir gurup genç yakaladı. Gençler ayrıca Kodor otoyolu üzerinde bulunan üst geçidin korkuluklarına ve caddeye posterler astı.

 

Sakharov caddesi üzerinde polis memurları tarafından durdurulan bir araba içerisinde el yazıları ile yazılı posterler bulundu.

 

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre, olayla ilgili olarak altı kız ve iki erkek, kimliklerinin ve olayla ilgili bilgilerine başvurmak üzere karakola getirildiler.

 

Karakolda yapılan görüşmenin ardından kızların evlerine gitmelerine izin verildi. Olaylarla ilgili olarak R. A. Taniya ve A. R. Khashig hakkında ise, Abhazya Cumhuriyeti Ceza Yasasının 166. Maddesi (düşük saldırganlık) gereğince soruşturma açıldı.

 

Gençler, avukatları olmadan cezai suçla ilgili açıklama yapmayı ve protokol imzalamayı reddettiler.

 

Avukatların gelmesi ve gerekli evrakları tamamladıktan sonra Taniya ve Khashig'in evlerine gitmelerine izin verildi.

 

Gençler, Sosyal ağlarda ve çeşitli medyada bildirildiği üzere, Pitsunda devlet konukevinin Rusya Federasyonu'nun mülkiyetine devredilmesine, Abhazya'da apart otellerin inşasına ve Suhyum’un tarihi bölgesinde çok katlı binaların inşasına, ayrıca çok sayıda eyleme karşı çıkan Bizim Pitsunda «ХарахПицунда» gençlik hareketinin üyeleri olarak biliniyor.

 

Kaynaк: https://apsnypress.info/ru/home/novosti/item/5189-uvd-zavelo-delo-ob-administrativnom-pravonarushenii-v-otnoshenii-dvoikh-molodykh-lyudej

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.