RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:53:17 tarihnde eklendi. 790 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hindistan Abhaz vatandaşlarına vize vermedi

HİNDİSTAN HÜKÜMETİ; ABHAZYA VATANDAŞLARININ VİZE TALEBİNİ REDDETTİ..!
Hindistan Abhaz vatandaşlarına vize vermedi 26/02/2009. Hindistan Dhavali Nehru Üniversitesi'nde yapılacak olan uluslararası konferansa katılmak amacı ile Hindistan'ın Moskova Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunan, Abhazya'da yaşayan Rusya vatandaşı ve aynı zamanda da Abhazya vatandaşı olan kişiye vize verilmedi.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından Hindistan Dışişleri Bakanı  Pranab MUKHERJEE ve Hindistan'ın Moskova Büyükelçisi  Prabhat SHUKLA'ya gönderilen mektupta yaşanan gelişmenin kaygı verici olduğu belirtilerek "Hindistan büyükelçiliği görevlilerinin bizim vatandaşımızın Rusya pasaportunu göstermesine rağmen  onlar bunu bile kabul etmediler" açıklamasına yer verildi.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA'nın yazmış olduğu mektubun içeriğinde "Bizler Hindistan diplomatlarının Abhazya vatandaşına uyfulamış olduğu bu davranış biçiminin kabul edilemez olduğunu, politik kurallara ve dostluk ilişkilerine uymadığını söylüyoruz, ve bizlerde buna bağlı olarak ülkemize gelmek isteyen Hindistan vatandaşlarına vize vermeyeceğimizi bildiririz" belirlemesi yapıldı

Sergey ŞAMBA "Abhazya'ya çeşitli ülkelerden ve Hindistan'dan ziyarete gelenlere Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak vize konusunda  bugüne kadar sorun çıkartmadık. Biz Hindistan'ın Moskova Büyükelçiliğinin bu kararında öfke dolu farklı bir siyasi çözüm olduğuna inanıyoruz, Abhazya Cumhuriyeti'ne karşı oluşturulmuş olumsuz bir düşünce ürünü olarak kabul ediyoruz, bizim bütün vatandaşlarımız abhazya ve Rusya Federasyonu'nun çifte vatandaşlık haklarına sahip bulunuyorlar" diyerek metubunu bitirdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.