RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Mart 2023, Çarşamba 12:43:22 tarihnde eklendi. 200 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya’dan, Savaş Uyarısı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA “BUGÜNKÜ DURUM 2008’DEN ÇOK DAHA KARMAŞIK OLARAK BULUNUYOR. SAVAŞA GEREKSİNİMİMİZ YOK, ANCAK OLABİLECEK HERŞEYE KARŞI HAZIRIZ!”
Aslan Bjaniya’dan, Savaş Uyarısı!

22/03/2023. Türkiye. 21 Mart 2023. Abhazyam.com. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 21 Mart Salı günü Suhum'da düzenlenen “Amtsakhara” «Амцахара» siyasi partisinin XIV. Kongresinde konuştu. (Amtsakhara «Амцахара»: 1992-1993 Abhazya kurtuluş Savaşı Gazileri tarafından daha önce STK olarak kuruldu, daha sonra siyasi parti olarak görevini sürdürüyor.)

 

Devlet başkanı, Abhazya çevresinde bulunan son durumun karmaşık olduğu nitelendirmesinde bulundu.

 

Aslan Bjaniya konuşmasında ”Günümüz koşulları içerisinde Uluslararası askeri-politik durum son derece zor. Rusya, özel bir askeri operasyon yürütmek zorunda kaldı. 50'den fazla devlet, neredeyse tüm Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere müttefikimiz olan Rusya’ya karşı tavır alıyor. Bu tavrın arka planında, aynı güçler Gürcistan’daki hükümeti devirmek ve ikinci bir cephe açmak istiyor. Bu amaçla, bu yılın Nisan-Mayıs aylarında Gürcistan'da geniş çaplı siyasi eylemler hazırlıyorlar. Bugünkü durum 2008'den çok daha karmaşık olarak bulunuyor.

 

Rusya Federasyonu ve bölgeleri ile işbirliğinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Devletlerarası ilişkilerimizde olumsuz bir arka plan oluşturan sorunları hızla çözmemiz gerekiyor ve bunların çok iyi farkındayız.

 

Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında 24 Kasım 2014 tarihli İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşmasında belirtilen, Abhazya'nın savunma gücünü güçlendirme ve ortak bir savunma ve güvenlik alanı yaratma fırsatlarının sağlanamamasından duyduğum üzüntüyü belirtmek isterim.

 

2019 yılında günümüze kadar, Oçamçıra iline bağlı olan Markula köyündeki onlarca hektarlık arazinin ortak bir askeri üssün inşası için tahsis edilemediğini hatırlatmak isterim. Bu ortak Rus-Abhaz askeri üssünün inşasıyla birlikte, Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin birimlerinin modernizasyonu ve malzeme ve teknik desteği öngörülüyordu.

 

Bu ciddi bir ihmaldir ve vatandaşlarımızın bu hatanın sonuçlarını yaşamasını istemem. Aynı zamanda, Abhazya içindeki birliğin her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi mümkün kılacağına olan güvenimi belirtmek isterim.

 

Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin seferberlik ve muharebe hazırlığını artırmak için geniş çaplı eğitim çalışmalarında bulunuyoruz. Savaşa gereksinimimiz yok ancak olabilecek her şeye karşı hazırız. Halk olarak birlikte, birlik içerisinde ve kardeş Rusya ile ittifak içinde hazırız” dedi.

 

Kaynaк: https://www.apsnypress.info/ru/novosti/item/4418-aslan-bzhaniya-segodnya-obstanovka-namnogo-slozhnee-chem-v-2008-godu

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.