RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mart 2023, Salı 10:23:39 tarihnde eklendi. 178 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD’nin Gürcistan Planları!

POLONYA’LI GAZETECİ MATEUSZ PİSKORSKİ “WASHİNGTON, GÜRCİSTAN’I RUSYA’NIN GÜNEY BÖLGESİNDE Kİ ÇATIŞMALARI KÖRÜKLEMEK İÇİN BİR ARAÇ OLARAK KULLANMAYI PLANLIYOR!”
ABD’nin Gürcistan Planları!

21/03/2023. Varşova. 17 Mart 2023. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Polonya’da yayın yapan Mysl Polska Yayın organında köşe yazarı Mateusz Piskorski’ye göre, Washington, Gürcistan'ı Rusya'nın güneyindeki çatışmaları körüklemek için bir araç olarak kullanmayı planlıyor.

Piskorsi’ye göre, Gürcistan, ABD'nin Kafkasya'daki tek dayanağı olmayı sürdürüyor. ABD'li neo-muhafazakarların planlarına göre, Gürcistan'a Rusya'nın güney sınırlarında bir provokatör ve çatışma kışkırtıcısı rolü verildi.

 

Makale yazarı, Batı ile Rusya arasındaki çatışmaya katılmaktan kaçınmaya çalışan devletlerin öngörülemeyen sorunlarla karşı karşıya kaldıkları için bunun için yüksek bir bedel ödemek zorunda kaldıklarına ve bunun en son örneğinin Gürcistan olduğuna dikkat çekti. .

 

Piskorsky'ye göre, Gürcistan'da hükümetin medyadaki yabancı ajanlara ilişkin bir yasa çıkarmak istemesinden sonra meydana gelen son kitlesel protestoların arkasında Washington var.

 

Yazar, benzer yasalar Amerika Birleşik Devletleri'nde yürürlükte olduğundan ve yakında Avrupa'da görünebileceğinden sözediyor ve Batı'nın ikiyüzlülüğüne dikkat çekiyor.

 

Ona göre ABD'nin amacı, hükümet değişikliği uğruna ülkede huzursuzluk çıkarmak ve Rusya güney sınırındaki bölgeyi istikrarsızlaştırmak.

 

Rusya tarafı da, çevresinde yeni yangınların çıkabileceğini öne sürdü.

 

Yazar, “Bu yangında yanacak olan halkların kaderini kışkırtanlar, bu konuda tamamen kayıtsız” dedi.

 

Daha önce REGNUM Haber ajansı’nın belirttiğine göre, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Grushko'ya göre ABD ve uydu ülkeleri, Moldova ve Gürcistan'da Rusya ile jeopolitik çatışma için gerilim alanları yaratmaya çalışıyor.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/world/3790148.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.