RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mart 2023, Cumartesi 12:15:00 tarihnde eklendi. 106 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Suriyeli Depremzedelere Yardım!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA SURİYELİ DEPREMZEDELERE, KONTEYNER EV VE MADDİ DESTEK ÇLIŞMALARI YAPIYORUZ!”
Abhazya’dan Suriyeli Depremzedelere Yardım!

18/03/2023. Türkiye. 17 Mart 2023. Abhazyam.com. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Abhazya Cumhuriyeti’nin Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Bagrat Khutaba ile görüştü.

 

Ardzınba ve Khutaba, Suriye halkına insani yardım sağlamanın organizasyonel ve teknik konularını, özellikle de deprem sonucu evsiz kalan Suriyeli ailelere konteyner evler satın alma konusunu ele aldı.

 

İnal Ardzınba “Devlet yönetimi olarak, mümkün olduğu kadar verimli kullanılması gereken büyük bir miktar tahsis etti. Bu tür konutlardan 35 adede kadar konteyner ev satın alınması planlanıyor” dedi.

 

Toplantıda ayrıca devletlerarası işbirliği konuları ve Orta Doğu ülkeleriyle diyaloğu geliştirme konuları ele alındı.

 

Dışişleri Bakanı, büyükelçiliğin dinamik ve verimli çalışması ve büyükelçinin Orta Doğu ülkeleriyle temasların genişletilmesinde ki kişisel katkısına dikkat çekti.

 

Abhazya Dışişleri Bakanı'nın inisiyatifiyle devlet başkanı Aslan Bjaniya, Bagrat Khutaba'nın  Abhazya Cumhuriyeti  Devlet Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi görevine atanması ile ilgili önerisini kabul ettiğini söyledi.

 

Büyükelçi Bagrat Khutaba, “Devletimizin çıkarları ve Diaspora ile bağların güçlendirilmesi için mümkün olan her şeyi yapmaya hazırım” açıklamasında bulundu.

 

Bagrat Khutaba, Abhazya'nın Suriye Büyükelçiliği olarak Orta Doğu'daki bazı ülkelerle işbirliğini yoğunlaştırmak için yürüttüğü çalışmalar hakkında bakana bilgi verdi.

 

Büyükelçi, “Her şeyden önce, Abhazya Cumhuriyeti'nin devlet egemenliğinin Orta Doğu'daki bazı ülkeler tarafından tanınması olasılıklarından söz ediyoruz. Abhazya’nın Ortadoğu ülkeleriyle ticari ve ekonomik bağlarının geliştirilmesi için yeterli potansiyele sahip bulunuyor” vurgulamasında bulundu.   dedi.

 

 

Kaynaк: https://apsnypress.info/ru/novosti/item/4351-ministr-inostrannykh-del-inal-ardzinba-provel-soveshchanie-s-poslom-abkhazii-v-sirii-bagratom-khutaba

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.