RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mart 2023, Perşembe 12:05:11 tarihnde eklendi. 179 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esad’dan Erdoğan Açıklaması!

BAŞAR ESAD, “TÜRKİYE BİZİM İÇİN İŞGALCİ DEVLET KONUMUNDADIR. ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME KOŞULUM, TÜRK ORDUSUNUN SURİYEDEN TAMAMEN ÇEKİLMESİ VE TERÖRİZME DESTEĞİNİ NET OLARAK BIRAKMASINA BAĞLIDIR!”
Esad’dan Erdoğan Açıklaması!

16/03/2022. Moskova. 16 Mart 2023. RIA - Novosti. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Kremlin, Rusya ve Suriye Devlet Başkanları Vladimir Putin ile Başar Esad arasında Çarşamba günü, iki ülke liderlerinin çok çeşitli siyasi ve ekonomik konuları tartıştığı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. RIA Novosti, Moskova'daki görüşmelerinin hemen ardından Esad ile görüşen ilk medya kuruluşu oldu. RIA Novosti’ye verdiği röportajda Suriye lideri, Şam'ın referandumlar sonrasında birleştirilen topraklarla Rusya'nın yeni sınırlarını tanıyıp tanımadığı, Rusya Federasyonu'nun ülkedeki askeri varlığını genişletme olasılıkları ve ayrıca Şam'ın Rusya Federasyonu'nun ülkedeki askeri varlığını genişletip genişletmeyeceği hakkında konuştu. Başar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye de hazır olduğunu belirtti. Değerli abhazyam.com okuyucuları, Başar Esad’ın uzun süren söyleşisinin Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında ki görüşlerini sizlerle buluşturuyoruz.

 

Soru - Türkiye ile ilişkilerden söz ettiniz. Elbette bu önemli bir konu. Moskova şimdi bu ilişkileri geliştirmek için Suriye ve Türkiye'ye nasıl destek veriyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeniz mümkün mü?

 

“Başar Esad – Savaş yüzünden ve Türkiye'nin bu savaşta oynadığı olumsuz rol nedeniyle, Ankara'nın Suriye'deki teröristlere verdiği destek, Türk ordusunun bir kısmının Suriye topraklarına girmesi nedeniyle, bizimle Türk tarafı arasında doğrudan temaslar olanaksız hale geldi. Bizim için Türkiye işgalci bir devlet konumundadır. Moskova'nın Türk tarafıyla temasları ve Suriye tarafıyla iyi ilişkileri olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Rusya Federasyonu'nun rolünün önemi burada yatmaktadır.

 

Rus politikasının dayandığı çerçevede, bu temasları kolaylaştırmada aracı rolü oynadığı için Rus tarafına güvenimiz tamdır. Bu temeller arasında uluslararası hukuka saygı, devletlerin egemenliğinin tanınması, terörizmin reddi, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve Suriye devletinin kendi topraklarındaki egemenliğine saygı, gayri meşru yabancı silahlı kuvvetlerin Suriye'den çekilmesi gereksiniminin önemi yer alıyor.

 

Bizim görüşümüze göre, her şey savaşın gidişatını değiştirebilir ve Suriyelilere haklarını, işgal altındaki toprakları, Suriye devletinin tam egemenliğini tamamen geri vererek savaşı sona erdirebilir. Bu yönde hareket edilmesi ve denenmesi gerekiyor, belki bazen gerçek sonuçların elde edileceğine dair çok az umudumuz var ama bu fırsatı değerlendirmeye çalışmayarak tek bir şansı kaybetmemeliyiz. Ne de olsa, bu konuda çok zayıf bir umut olmasına rağmen, tam da çözüm haline gelebilecek olan bu olasılıktır.

 

Rusya'nın, diğer girişimlerinin yanı sıra, Suriye ile üzerinde çalıştığı şey bu, ayrıca bildiğiniz diğer girişimler, Cenevre'de, Astana'da ve diğer şehirlerde görüşmeler bulunuyor. Tüm bunların (müzakereler - ed.) tek bir amacı var - Suriye'de istikrarın yeniden sağlanması.

 

Erdoğan ile görüşmeye gelince, bu, Türkiye'nin Suriye topraklarından tamamen çekilmesi (Türk ordusu - ed.), terörizme desteğin kesilmesi için net bir biçimde ve herhangi bir belirsizlik olmaksızın hazır olacağı aşamaya ulaşılmasıyla bağlantılıdır ve bugünkü durumun Suriye'de savaş başlamadan önceki haline dönmesidir. Erdoğan ile görüşmemin gerçekleşebileceği tek seçenek budur. Ayrıca böyle bir görüşmenin değeri nedir ve Suriye'deki savaş için kesin sonuçlara yol açmayacaksa neden onu düzenlemek istiyorsunuz?”

 

Kaynak: https://ria.ru/20230316/asad-1858224485.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.