RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mart 2023, Çarşamba 17:35:39 tarihnde eklendi. 137 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin, Esad Görüşmesi Gerçekleşti!

VLADİMİR PUTİN “SURİYE’DE ULUSLARARASI TERÖRLE MÜCADELEDE RUS VE SURİYE SİLAHLI KUVVETLERİNİN ORTAK MÜCADELESİYLE ÖNEMLİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ!
Putin, Esad Görüşmesi Gerçekleşti!

15/03/2023. Moskova. 15 Mart 2022. Vesti.ru. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli mevkidaşı Başar Esad ile 15 Mart'ta Kremlin'de yaptığı görüşmede, Suriye'de uluslararası terörizme karşı mücadelede önemli bir başarı elde edildiğini söyledi. Vladimir Putin, Başar Esad ile görüşmeye başlamadan önce meslektaşıyla sürekli temas halinde olduğunu ve Rusya-Suriye ilişkilerinin aktif olarak geliştiğini vurguladı.

 

Başar Esad, Rus özel askeri operasyonunun Ukrayna'da başlamasından bu yana ilk kez Rusya'ya geldi. Suriye Devlet Başkanı, Şam'ın “eski ve yeni Nazilere karşı” başlatılan özel askeri operasyonu desteklediğini vurguladı.

 

Taraflar arasındaki heyetlerin görüşmeleri Moskova saatiyle 15:00'ten sonra gerçekleşti. Ardından Putin'in Esad ile ikili görüşme, iki ülke devlet başkanlarının çalışma kahvaltısıyla başladı.

 

Vladimir Putin konuşmasında, Suriye'de uluslararası terörle mücadelede Rus silahlı kuvvetleri ve Suriye silahlı kuvvetlerinin ortak çabaları ve kararlı duruşları sayesinde önemli sonuçlar elde edildiğini vurguladı.

 

Vladimir Putin, “Terörle mücadelede elde edilen bu başarılar, ülke içerisindeki sosyo-ekonomik ve iç siyasi durumu istikrara kavuşturmayı mümkün kılıyor. Moskova ile Şam arasındaki siyasi, ticari, ekonomik ve insani işbirliği konularını görüşmeyi süreceğimize inanıyorum” dedi.

 

Başar Esad “Suriye olarak Ukrayna’da sürdürülen Özel askeri Operasyona desteğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Eski ve yeni Nazilere karşı sürdürülen özel askeri operasyonu destekliyoruz. Bugün için bu desteğimizle,  dünyanın istikrara gereksinimi olduğu gerçeğinden hareket ettiğimize inanıyoruz” dedi.

uriye lideri Beşar el-, cumhurbaşkanı başkanlığındaki hükümet heyetinin ziyareti sırasında Rusya Federasyonu ve Suriye bakanlıklarının temsilcileri düzeyinde yapılan görüşmelerin sonuçlarının iki ülke ilişkilerinde yeni bir aşama başlatacağını ve somut sonuçlar getireceğini söyledi. Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede söyledi.

 

Başar Esad “Çeşitli bakanlıklarımız tarafından son üç gündür gerçekleştirilen toplantıların sonuçlarından çok memnunum, bu yapılan toplantıları son yıllarda yapılan en iyi görüşmeler olarak değerlendiriyorum. Ve her iki tarafın da bu sefer elde ettiği sonuçların daha da artacağını düşünüyorum. Mali ve ekonomik ilişkilerimizin desteklenmesine yardımcı olacak sloganlar düzeyinde değil, daha fazlasını uygulamada yaşama geçirelim” dedi.

 

Başar Esad “Sayın devlet başkanı bu kabul için bir kez daha teşekkür ediyor, bu ziyaretin ilişkilerimizde geleceğe yönelik yeni bir boyut açacağını bir kez daha yinelemek istiyorum. Ve bu ziyaret, gelecekte yapacağımız çalışmalarla ilerleyerek, başarılı gerçek sonuçlara ulaşacağız” vurgulamasında bulundu.

Kaynak: https://www.vesti.ru/article/3250796

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.