RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:51:04 tarihnde eklendi. 657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ile İnguşetya arasında anlaşma

ABHAZYA VE İNGUŞETYA PARLAMENTOLARI ARASINDA "DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI" İMZALANDI
Abhazya ile İnguşetya arasında anlaşma 25/02/2009. Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA ile İnguşetya Parlamento Başkanı Mahmud SAKALOV arasında 25 Şubat Çarşamba günü Suhum'da yapılan toplantıda Abhazya ve İnguşetya parlamentoları arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Parlamentolar arası imzalanan bildiride "Parlamentoların çalışma işlemlerinin ve bütün uygulamaların iki parlamentonun karşılıklı olarak eşitlik ilkesine bağlı olarak sürdürülmesi kararı alınmıştır" açıklamasına yer verildi.

"Abhazya-İnguşetya Yasama Organları: Bölgede bulnnan diğer parlamentolar ile kurulacak olan ilişkilerde birbirlerini bilgilendirme, kabul edilmiş proje ve sözleşmeleri yaşama geçirme, gözden geçirme kararına vardılar; parlamentoları ilgilendiren konular ve sorunların görüşerek çözülmesi için buluşmaların sıklaştırılmasına, parlamantolar arasında bilgi alışveriş merkezinin kurulmasına karar verilmiştir. Ülke vatandaşlarının kültürel ve sosyal bağlarının güçlendirilmesine, taraflar arasında ekonomi, bilim-teknik alanlarında ve diğer alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesine yardımcı olunmasına karar verilmiştir. Taraflar ülkelerinin güvenliğinin sağlanmasında, sosyal ilişkilerin sağlamlaştırılmasında, sosyal-ekonomik reformların uygulanmasında, kanun ve yasaların uygulanmasında, vatandaşlarının özgürlük ve insan hakları kurallarına uygun bir biçimde yaşamalarını engelleyecek sorunların ortadan kaldırılması için dayanışma içerisinde olacaklarını ilan ederler."

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.