RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mart 2023, Pazar 09:55:24 tarihnde eklendi. 221 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tiflis’te Washington’un Parmak İzleri!

IGOR GİORGADZE “TİFLİS’TE YAŞANAN OLAYLARIN TÜM SÜRECİNİ YÖNLENDİRENLER YABANCI ÜLKE AJANLARI VE ABD TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN STK’LARDIR!”
Tiflis’te Washington’un Parmak İzleri!

12/03/2023. Tiflis. 12 Mart 2023. REGNUM. Fotoğraf: Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcistan Adalet Partisi «Справедливость Başkanı Igor Giorgadze, 12 Mart Pazar günü “İzvestiya” Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Tiflis merkezinde 7 – 8 Mart tarihleri arasında muhalefet güçleri tarafından düsenlenen protesto eylemleri başta ABD olmak üzere batılı ülkeker tarafından düzenlendiğini belirtti.    

 

Giorgadze, mitinglerdeki artışın herhangi bir nedenden değil, bunun bir bahane olarak değerlendirildiğine inanıyor. Giorgadze, Gürcistan hükümetinin Rusya'ya karşı olmayan kendi çıkarlarından söz etmeye başladığında, “Amerikalıların gökkuşağı renginde boyanmış düğmeye basması yeterliydi” dedi.

 

Giorgadze'ye göre isyanlara çoğu öğrenci olan gençler katıldı. Tüm sürecin moderatörleri tam olarak yabancı ülke ajanları, Amerika Birleşik Devletleri'nden finanse edilen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriydi.

 

Gürcü siyasetçi, yabancı ajanlar hakkındaki Gürcistan yasasının benzer bir Amerikan yasasının bir kopyası olduğunu ve Amerikan versiyonunda hem bireyler hem de tüzel kişiler için geçerli bulunuyor, o zaman Gürcistan söz konusu olduğunda yalnızca tüzel kişilere yönelik olduğunu vurguladı.

 

Giorgadze, Gürcü sivil toplum kuruluşlarının Amerikalılar tarafından çok ciddi bir şekilde finanse edildiğine inanıyor. Finans desteğine ek olarak, Washington onlara talimatlar veriyor ve onlara danışıyor.

 

Gürcü siyasetçi Giorgadze, Amerikalıların son 30 yıldaki hedeflerinin iyi bilindiğini söyleyerek “Bu kontrollü bir kaos ve her şey tek bir şeye yönelik - Baskıcı, ana jandarma olarak kalmak, koşullarını tüm dünyaya dikte etmek. Ancak şimdi görebildiğimiz gibi ve bu özellikle Rusya'nın özel bir askeri operasyon ilan etmesinden sonra daha belirgin hale dönüştü, bu gelişme Amerikalılar için pek parlak görünmüyor” dedi.

 

Bilindiği üzere, Gürcistan'da parlamentonun yabancı ajanlarla ilgili yasaları kabul etme girişiminden sonra, Tiflis'in merkezinde muhaliflerle polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. ABD ve AB, hem çıkarılan yasaları hem de polisin eylemlerini şiddetle kınadı. Bunun üzerine iktidar partisi yabancı ajanlarla ilgili kanun tasarılarını meclisten geri çekti.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/world/3788395.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.