RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mart 2023, Cuma 16:13:14 tarihnde eklendi. 154 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan, Gürcistan Açıklaması!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA “ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET SINIRIMIZ, ABHAZ VE RUS ÖZEL BİRİMLERİNİN ÖZEL KORUMASI ALTINDA BULUNMAKTADIR!”
Abhazya’dan, Gürcistan Açıklaması!

10/03/2023. Suhum. 09 Mart 2023. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı.. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, 9 Mart Perşembe günü, Gürcistan’da son 2-3 gündür yaşanan kitlesel eylemler hakkında bir bildiri yayınladı.

 

İnal Ardzınba Açıklaması:

 

“Sevgili yurttaşlarımız! Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak Gürcistan'daki durumu izlemekteyiz. Bu yaşananları, Sovyet sonrası dönem içerisinde hükümetin zorla devrilmesi için bir başka girişim olarak görüyoruz.

 

Sözde barışçıl protestocular doğrudan eylemleri aktif olarak kullanıyorlar: Molotof kokteylleri, sokakları kapatma ve diğer saldırgan davranış biçimleri.

 

Bu eylemleri gerçekleştirenlerin, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Tiflis'teki ABD Büyükelçiliği'nin ilgili birimleri tarafından açık bir biçimde emir aldıklarını açıkça göstermektedir. Bu yaşananlara ek olarak diyebiliriz ki, geleneksel olarak sözde STK'ların bu olayların hazırlanmasındaki yıkıcı rolüne dikkat çekmek istiyoruz.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın bu durumu sürekli olarak izlediğini, Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Yönetimi ve Devlet Güvenlik Servisi Yönetimi ile sürekli temas halinde olduğunu vurgulamak isterim.

 

Abhazya Cumhuriyeti devlet sınırımız, Abhaz ve Rus özel birimlerinin güvenilir koruması altında bulunmaktadır. Bölgemizdeki güvenlik ortamının sakin kalacağını umuyoruz.”

 

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/statements_speeches/kommentariy-ministra-inostrannykh-del-respubliki-abkhaziya-inala-ardzinba-otnositelno-situatsii-v-tb/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.