RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Şubat 2023, Cuma 17:05:30 tarihnde eklendi. 121 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Cenevre Açıklaması!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI IRAKLİ TUJBA “ABHAZ TARAFI OLARAK, MEVCUT FORMAT ÇERÇEVESİNDE CENEVRE GÖRÜŞMELERİNE KATILMAYA HAZIRIZ!”
Abhazya’dan Cenevre Açıklaması!

24/02/2023. Suhum. 24 Şubat 2023. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Iraklı Tujba, Güney Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması Konulu Uluslararası Cenevre Görüşmeleri eşbaşkanı BM temsilcisi Cihan Sultanoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Görüşme sırasında Irakli Tujba, Abhaz tarafının mevcut görüşmeler formatı çerçevesinde çalışmaların sürdürülmesine hazır olduğunu bir kez daha vurguladı. İrakli Tujba, Aynı zamanda, Cenevre Görüşmeleri turlarının son zamanlarda iptal edilmesi ve ertelenmesi uygulamasının bu önemli uluslararası mekanizmanın çalışmasına ciddi zararlar verdiğini belirtti.

 

BM temsilcisi Cihan Sultanoğlu da, yanıt olarak, Cenevre’de sürdürülen Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacıyla sürdürülen görüşmelerin mevcut çerçevesindeki yürütülmesine olan ilginin gerekliliğini vurguladı ve eşbaşkanların görüşmeler sürecini yeniden başlatmak için gerekli tüm çabayı göstereceklerine dair güvence verdi.

 

Cenevre Görüşmelerindeki tüm katılımcılarla nihai anlaşmanın sağlanmasının ardından eşbaşkanlar, Uluslararası Cenevre Görüşmelerinin bir sonraki turunun tarihini resmen ilan edecekler.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/novosti/item/4024-abkhazskaya-storona-gotova-prodolzhit-rabotu-v-ramkakh-dejstvuyushchego-formata-zhenevskikh-diskussij

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.