RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:48:19 tarihnde eklendi. 717 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dış İşlerinden açıklama

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "AB KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞI KARŞISINDA BU KADAR AÇIK ŞANTAJ YAPMAMIŞTIR"
Abhazya Dış İşlerinden açıklama 24/02/2009. Abhazya Dışişleri Bakanlğı, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel SCHWARZENBERG tarafından yapılan açıklama ile ilgili olarak "Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı yapmış olduğu açıklamada AB'nin tepkisi olarak egemen bir devlet olan Beyaz Rusya'ya AB ile ilişkilerini sürdürülebilmesi için açık bir biçimde baskı yapıyor" açıklamasında bulundu.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı "Ülkelerin bağımsızlığının tanınması devletlerin içişlerini ilgilendirir. AB ülkeleri bu temel prensibe göre Kosova'nın bağımsızlığı sorununu çözdüler. Fakat, hiç bir devlet Kosova'nın bağımsızlığı karşısında bu kadar açık bir biçimde şantaj yapmamıştır. aynı zaman içerisinde Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili olarak açıklama yapan AB içerisinde Kosova'nın bağımsızlığını destekleyen ve karşı olanlar bulunuyor" diyerek açıklamasını sürdürdü.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı "Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı yapmış olduğu bu açıklama ile AB'nin desteği ile Cenevre'de yapılan görüşmeler sürecini tehlikeye atıyor. Çek Dışişleri Bakanı'nın bu duruşu ağustos 2008'de güney osetya'da yaşanan olaylardan sonra Medvedev-Sarkozy tarafından imzalanan anlaşmayada ters düşüyor, ayrıca AB'nin yapmış olduğu açıklama ile bizlere Abhazya-Gürcistan sorununda ön fikirli ve amaca hizmet etmeyen konumda bulunduğunu belirtme hakkını veriyor" dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Abhazya ve Gürcistan arasındaki barış görüşmelerine katılan Avrupa Birliği'nin konumunun yeniden görüşülmesi gerekir, ayrıca geçtiğimiz günlerde Cenevre'de yapılan bölgede yaşanan olayların çözümü amacı ile ilgili olarak kurulacak olan organizasyonun gerçekleştirilmesi konusuda yeniden görüşülmelidir" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.