RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Şubat 2023, Cuma 10:31:30 tarihnde eklendi. 174 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Rusya’ya Tehdit Sürüyor!

GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI SALOME ZURABİSHVİLİ “RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DAKİ ASKERİ GÜÇLERİNİ GERİ ÇEKMEZSE, BATI, BAŞKA BÜYÜK BİR HATA YAPACAKTIR!”
Gürcistan’dan Rusya’ya Tehdit Sürüyor!

03/02/2023. Tiflis. 02 Şubat 2023. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabishvili, Gürcistan topraklarının Rusya Federasyonu tarafından uzun süreli işgali hakkında Bloomberg’e açıklamalarda bulundu.

 

Gürcistan Devlet Başkanı “Rusya sınırlarının nerede bittiğini öğrenmeli" dedi.

 

Zurbishvili işgal altındaki bölgeleri olarak nitelendirdiği Abhazya ve Güney Osetya hakkında yaptığı açıklamada “Ukrayna'daki çatışmanın sona ermesinden sonra bu bölgelerin Gürcistan'a iadesi konusu barış anlaşmasına dahil edilmelidir. Gürcistan sorunları görüşmelerin yapıldığı masaya alınmalıdır, Rusya, işgal altındaki tüm topraklardan çekilmelidir” dedi.

 

 

Salome Zurabishvili “Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya'dan birliklerini geri çekilmesi durumu gerçekleştirilmezse, Batı başka bir büyük hata yapacaktır” dedi.

 

REGNUM Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Ankvab, Aralık ayında yaptığı açıklamada, Abhazya'nın duyarlılığını kaybetmediğini ve Moskova'yı Kiev ile çatışmadan uzaklaştırmak için Ukrayna'nın Gürcistan'ın Abhazya’ya ve Güney Osetya'ya saldırması yönündeki talepleriyle bağlantılı olarak ülke olarak tetikte olduklarını söyledi.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3776455.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.