RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Şubat 2023, Çarşamba 11:33:24 tarihnde eklendi. 125 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmelerinde Kriz!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA “CENEVRE GÖRÜŞMELERİNİ TARAFLARA DANIŞMADAN İPTAL EDEN EŞBAŞKANLARIN ABHAZYA’YA YAPMAK İSTEDİKLERİ ZİYARETİ REDDETTİK!”
Cenevre Görüşmelerinde Kriz!

01/02/2023. Suhum. 31 Ocak 2023. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Güney Kafkasya'da İstikrar ve Güvenliğin sağlanması konulu Uluslararası Cenevre Görüşmelerinin 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde yapılması planlanan bir sonraki 57. Turunun Eşbaşkanları tarafından iptal edilmesi kararı hakkında yorum yaptı.

 

İnal Ardzınba “Son zamanlarda, Eşbaşkanların herhangi bir nesnel neden olmaksızın ve görüşmeler sürecindeki katılımcılarla anlaşmaya varmadan turu iptal etme veya erteleme yönünde tek taraflı kararlar almaları ilk kez olmuyor. 2022'de planlanan dört toplantıdan sadece biri iptal edildi. Bu yılın başında Eşbaşkanlar tek taraflı olarak bir sonraki turu erteleme kararı aldıklarında da benzer bir tablo görüyoruz” dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, “Eşbaşkanların bu tür eylemlerinin önyargılı olduğuna, bu önemli uluslararası müzakere formatının çalışmasına engel olduğuna ve bölgede istikrara yönelik ek tehditler oluşturduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, devlet yönetimi ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda, Şubat 2023'te yapılması planlanan bir sonraki görüşmeler turunun iptal edilmesini göz önünde bulundurarak, 8-9 Şubat tarihlerinde ziyaret etmeyi planlayan Uluslararası Cenevre Görüşmeleri Eşbaşkanları heyetinin Abhazya'ya girişini reddetme kararı aldı.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/novosti/item/3512-inal-ardzinba-prokommentiroval-otmenu-ocherednogo-raunda-zhenevskikh-diskussij

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.