RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Aralık 2022, Cuma 13:19:36 tarihnde eklendi. 307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DAAK - Geriye Dönüş Komitesi – Abhaz Fed!

DÜNYA ABHAZ - ABAZİN KONGRESİ, ABHAZYA GERİYE DÖNÜŞ KOMİTESİ VE ABHAZ - FED ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI!
DAAK - Geriye Dönüş Komitesi – Abhaz Fed!

09/12/2022. Suhum. 08 Aralık 2022. Apsnypress. Amanda Kaslandziya. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komitesi Başkanı Vadim Kharazia ve Dünya Abhaz – Abazin Kongresi (DAAK) Yüksek Konsey Başkanı Musa Ekzekov işbirliğine ilişkin bir anlaşma imzaladılar.

 

Bu anlaşmanın amacı, demografik politika alanında ortak görevlerin uygulanması ve geriye gelenler ile etkileşimin kurulmasıdır.

 

Musa Egzekov, yapmış olduğu konuşmada “ bu anlaşmanın imzalanması sayesinde DAAK'nin karşı karşıya olduğu birçok sorunun çözülmesine yardımcı olunacaktır” vurgulamasında bulundu.

 

Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Vadim Kharazia, Musa Egzekov'u DAAK Yüksek Konsey Başkanlığı'na yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, çalışmaların yoğunlaştırılacağını kaydetti.

Vadim Kharazia “Belki birileri bu işbirliğinin ne anlama geldiğini soracaktır. Ancak DAAK'ın demografik sorunları çözmek için çok ciddi adımlar attığını biliyoruz. Onlarla aynı yolda bulunuyoruz” dedi.

 

Ayrıca, DAAK ile çalışma birimleri çerçevesinde Türkiye Abhaz Kültür Merkezleri Federasyonu arasında ki işbirliğine ilişkin ek protokol imzalandı.

 

Abhaz-Fed başkanı Murat Mahariya tüm katılımcıları selamlayarak “Vladislav Ardzınba tarafından kurulan organizasyon olan DAAK’a sürdürmüş olduğu tüm çalışmalar nedeniyle teşekkürlerimi belirtiyorum. Bu yapı, tüm Abhaz-Abazin halkının yararına çalışan ciddi bir organizasyondur” dedi.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.