RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Kasım 2022, Cuma 17:50:10 tarihnde eklendi. 179 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Basına Sansür mü Uygulanıyor?

ABHAZYA GAZETECİLER BİRLİĞİ “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, BAĞIMSIZ ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN ULUSAL YAŞAM BİÇİMİDİR!”
Abhazya’da Basına Sansür mü Uygulanıyor?

25/11/2022. Suhum. 24 Kasım 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Gazeteciler Birliği, Abhazya Cumhuriyeti yürütme makamlarının, mevcut mevzuatı büyük ölçüde ihlal ederek, ülke içerisindeki medyanın faaliyetlerine artan oranda müdahale etmesinden duyduğu endişeyi dile getiren bil bildiri yayınladı.

 

Abhazya Gazeteciler Birliği başkanı Ruslan Khashig tarafından imzalanan bildiride “Devlet kurumlarına bağlı medya kuruluşlarına karşı ,devlet yetkililerinin temsilcileri tarafından bu medya kuruluşlarının yazı işleri büroların da baskı yapılmaktadır. Bu tür koşullar, Gazeteciler Sendikasını, Abhazya Cumhuriyeti'nde sansürün kabul edilemez olduğunu belirten “Kitle İletişim Kanunu’nun temel hükmünü (GK Kitle İletişim Kanunu'nun 3. Maddesi) hatırlamaya zorlamaktadır.

 

Bu sansürün çarpıcı bir örneği, 23 Kasım 2022tarihinde düzenlenen cumhuriyetin tüm devlet medyasına bağlı gazetecilerin Abhazya Cumhuriyeti içerisinde bulunan Sosyal ve Siyasi Güçler Toplantısına katılmamalarında bulunmaktadır. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, devlet organlarına bağlı medya kuruluşlarına etkinliğe katılmamaları veya haber yapmamaları talimatı verildiğini biliyoruz. Bu gerçek, sadece yazı işleri bürolarının faaliyetlerini kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda “vatandaşların sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları hakkında medya aracılığıyla hızlı ve güvenilir bilgi alma haklarını da ihlal etmektedir. (AC Kitle İletişim Kanunu'nun 35. Maddesi) .

 

Abhazya Gazeteciler Birliği olarak, medya özgürlüğünün ihlal edilmesinin, yani hükümet yetkililerinin medya kuruluşlarının ve gazetecilerin yasal faaliyetlerini herhangi bir şekilde engellemesinin cezai, idari ve disiplin sorumluluğunu hatırlatıyoruz. Bu tür eylemler, Abhazya Cumhuriyeti'nin kitle iletişim araçlarına ilişkin mevzuatının ihlalidir (Medya 55, Kitle İletişim Yasası). Abhazya Gazeteciler Birliği, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Meclisi – Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı ve Abhazya Cumhuriyeti Başsavcısı'na resmi olarak başvuruda bulunarak olaya derhal yanıt verilmesini öneriyoruz. Abhazya Cumhuriyeti medyasına ilişkin mevcut mevzuatın yanı sıra devlet medyasında sansürü örgütlemeyi amaçlayan eylemin ihlali duyurusunda bulunuyoruz.

 

İfade özgürlüğü, ülkemizin Anayasasında yer alan bağımsız Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal bir hazinesidir ve hiçbir koşulda vatandaşların, gazetecilerin ve medya kuruluşlarının hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesine izin verilemez.

 

Son Düzenleme: 25 Kasım 2022. Saat: 10:05”

 

 

Источник: https://apsnypress.info/ru/novosti/item/2558-soyuz-zhurnalistov-ra-svoboda-slova-yavlyaetsya-natsionalnym-dostoyaniem-nezavisimoj-respubliki-abkhazii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.