RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:46:41 tarihnde eklendi. 671 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anatoly Lokot'dan açıklama

ANATOLY LOKOT "AVRUPA'NIN BASKISINA RAĞMEN BEYAZ RUSYA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIYACAKTIR" DEDİ
Anatoly Lokot'dan açıklama 24/02/2009. Rusya Federasyonu Duma Meclisi Komünist Partisi Milletvekili ve Rusya-Beyaz Rusya Parlamento Meclis Üyesi Anatoly LOKOT; 24 Şubat Salı günü gazeteciler ile yaptığı görüşmede "Avrupa tarafının yapmış olduğu baskıya rağmen Beyaz Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıyacağına inanıyorum. Beyaz Rusya Parlamentosu Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıyacağından eminim" açıklamasında bulundu.

Anatoly LOKOT "Siyaset uzman Mihail REMİZOV'un açıklamış olduğu Beyaz Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma şansının az olduğunu belirten açıklamasını kabul etmiyorum. Devlet Başkanı Aleksandr LUKAŞENKO gerekli kararnameyi imzaladığı için Beyaz Rusya Parlamentosu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıyacağından şüphe  duymuyorum" dedi.

Anatoly LOKOT "Aleksandr LUKAŞENKO, yeni seçilen Beyaz Rusya Parlamentosu'na Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için çok iyi bir plan sunmuştur. Birlik devletleri ile Abhazya ve Güney Osetya arasında düzgün bir işbrliği sağlanmış olacaktır. Eğer topraklar düşünülerek bir plan yapılmak istenirse Güney Osetya'nın Kuzey Osetya kanalı ile Rusya ile birleşme sağlanabilir, ancak Abhazya için bu "tek çıkış yolu" değildir. Bu devletler birliği ile oluşturulacak olan işbirliği biçiminde olur. Bu çok iyi bir perspektifdir" dedi.

Anatoly LOKOT "Beyaz Rusya Parlamentosu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıması için açık bir tarih belirtmek, "tarih önemli değil". Bu o kadar önem arz etmiyor, 02 Nisan ya da 20 Mayıs tarihlerinde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıkları tanınacaktır. Abhazya ve Güney Osetya Parlamentoları Rusya ve Beyaz Rusya Parlamentoları Birliği'ne katılımları kabul edilmişti" vurgulamasında bulundu.

REGNUM Haber ajansı muhabiri'nin bildirdiğine göre AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel SCHWARZENBERG yapmış olduğu açıklamada "Beyaz Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıması AB'nin oluşturmak istediği 'doğu ülkeleri ortaklık planı"na tes düşeceğini belirterek böyle bir tanınma kararı Minsk'i avrupanın dışarısında bırakır" dedi.

Kaynak. www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.