RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Kasım 2022, Perşembe 11:15:16 tarihnde eklendi. 163 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Kuzeyinin Bombalanması Sonuçları mı Alınıyor?

RUSYA FEDERASYONU DEVLET BAŞKANI SURİYE ÖZEL TEMSİLCİSİ ALEKSANDR LAVRENTİEV “TÜRKİYE, RUSYA’NIN SURİYE’YE YAPMIŞ OLDUĞU HAVA ULAŞIMI SINIRLAMALARINI KALDIRABİLİR!”
Suriye Kuzeyinin Bombalanması Sonuçları mı Alınıyor?

 24/11/2022. Moskova. 24 Kasım 2022. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın Suriye Arap Cumhuriyeti Özel temsilcisi Aleksandr Lavrentiev, Türkiye'nin daha önce Rusya havacılığının Suriye'ye yaptığı uçuşlara uyguladığı kısıtlamalar yakında kaldırılabileceğini açıkladı.

 

Aleksandr Lavrentiev “Bence bu sorun çözülebilir - an meselesi. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler çok yüksek, iyi düzeyde” dedi.

 

Lavrentiev’e göre, Rusya ve Türkiye'nin devlet başkanları, Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan yakın temas halinde ve neredeyse iki haftada bir telefon görüşmesinde bulunuyorlar. Lavrentiev, aynı zamanda Ankara'nın herhangi bir koşul öne sürmediği vurgülamasında bulundu.

 

Lavrentiev, Suriye dosyasının siyasallaşması nedeniyle Türk makamlarının Batı'dan gelen belirli bir baskı altında bu tür kararlar almak zorunda kaldığına inanıyor. (Rusya’ya karşı uygulanan uçuş sınırlaması – abhazyam.com)

 

Aleksandr Lavrentiev “Bu engelin geçici ve yapay olarak yaratıldığına inanıyoruz. Yakın gelecekte bunun aşılacağını düşünüyorum” dedi.

 

Bilindiği üzere, 23 Nisan'da Türkiye hava sahasını Suriye'ye uçan Rus askeri ve sivil uçaklarına kapatmıştı.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3753512.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.