RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ekim 2022, Pazartesi 15:07:39 tarihnde eklendi. 272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnal Ardzınba’dan, Pitsunda Açıklaması!

İNAL ARDZINBA “AKHRA AVİDZBA’NIN AÇIKLAMALARI HAKKINDA YORUM YAPMAKTAN BİLE SIKINTI DUYUYORUM. PİTSUNDA DEVLET KONUKEVİ, RUSYA FEDERAL KORUMA SERVİSİ (ФСО) DIŞINDA BİR YERE DEVREDİLMEYECEKTİR!”
İnal Ardzınba’dan, Pitsunda Açıklaması! 10/10/2022. Suhum. 06 Ekim 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Moskova’ya düzenlemiş olduğu resmi ziyaret sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

İnal Ardzınba, Pitsunda devlet konukevinin 3. Şahıslara devri konusunda gündeme gelen ve Akhra Avidzba’nın kendisi hakkında belirtmiş olduğu sözler ile ilgili soruları da yanıtladı.

 

İnal Ardzınba, Pitsunda devlet konukevi konusuyla ilgili olarak, tesisin üçüncü şahıslara devrinin olanaksız olacağı tezinin Anlaşma metnine yansıtılması konusunda Rus tarafıyla ortak bir mutabakata varıldığı vurgulamasında bulundu.

 

İnal Ardzınba “Devlet başkanına sunulmak üzere bu konuyla ilgili bir rapor hazırlıyorum. Medyayı da zamanında bilgilendireceğiz” dedi.  

 

İnal Ardzınba, Pitsunda devlet konukevinin Rusya Federasyonu Federal Koruma Servisi (FSO) dışında herhangi birine devredilmesi konusunun söylenti olduğu vurgulamasında bulundu. (Not: Federal Koruma Servisi (Rusça: Федеральная служба охраны (ФСО). Rusya'da üst düzey devlet görevlisinin yanı sıra belirli federal mülklerin korunmasıyla ilgili görevlerle ilgilenen bir güvenlik kurumudur. 27 Mayıs 1996 tarihinde kurulmuş olup kökeni, Sovyetler Birliği döneminde KGB'nin Dokuzuncu Baş Müdürlüğü'ne ve daha sonra Devlet Başkanlığı Güvenlik Servisi'ne (SBP) kadar uzanmaktadır. FSO, Rusya Devlet Başkanlığı Güvenlik Servisi ile Özel İletişim Servisi'ni bünyesinde barındırmaktadır. Abhazyam.com)

 

İnal Ardzınba, Akhra Avidzba'nın bu ve diğer konularda devlet yetkililerine yönelik konuşmaları ve suçlamalarıyla ilgili olarak “Bu konuda yorum yapmaktan bile sıkıntı duyuyorum. Dedikoduları yayanlar, sözlerinden dolayı sorumlu tutulacaktır” dedi.

 

(Bilindiği üzere Akhra Avidzba, Suhum’da 3 Ekim 2022 Tarihinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Gazetecilerin, Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba’nın, Pitsunda anlaşması imzalanmadığı takdirde Rusya'nın Abhazya'ya yardım etmeyi reddedeceğini belirten açıklaması hakkında ki soruya sert bir yanıt vermişti.

 

Marianna Kotova: Bu anlaşmayı şimdi onaylamazsak Rusya bizi gerçekten terk edebilir mi?

 

Akhra Avidzba: Açıkça bunun bir yalan olduğunu düşünüyorum. Bugün, Dışişleri Bakanı bir politikacı olarak Rusya'da kendisini yetiştirdi. Ve orada elde etmiş olduğu becerilerin, Abhazya'da kullanılması uygun değildir. Bugün için Dışişleri Bakanı, yandaşlarının yönetmiş olduğu iletişim kanallarında sürekli olarak methediliyor ve kendisi dışında herkes hakkında olumsuz olarak konuşuluyor ve orada onların kralı ve tanrısı olarak duruyor. Dolayısıyla onun düşüncesi, onun egosu, bu anlaşılabilir. Ve birçok kişiye benimle iyi olduğunu açıkladığı gibi, benim için neyin iyi olduğunu bilmiyorum ve bende neyin kötü olduğunu bilmiyorum, ama kesinlikle onunla aynı takım içerisinde değilim. , bunu ona söyleyin. Çünkü bu tür insanlarla aynı takım içerisinde olamam. Bizim bir vatanımız var ve güzel konuşmakla, onun güzel düşünceler olduğu anlamına gelmez. Rusya bizden vazgeçmez” dedi.

 

Akhra Avidzba, kendisinin “Yeni İnsanlar” (Новые люди) STK ve Пятнашки» Askeri gurubu savaşçılarının bu anlaşmaya oy veren her milletvekilini düşman olarak göreceğini söyledi. Ve kabulüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti – Abhazyam.com)

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.