RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ekim 2022, Pazar 12:36:27 tarihnde eklendi. 436 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akhra Avidzba’dan Pitsunda Açıklaması!

AKHRA AVİDZBA “ANAVATANIMIZIN TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNU ANLARSAK, O ZAMAN GELECEĞİZ VE HİÇBİR BARİKAT BİZİ DURDURAMAZ!”
Akhra Avidzba’dan Pitsunda Açıklaması!

09/10/2022. Suhum. 03 Ekim 2022. Nujnaya Gazeta. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nde düzenlenen Kurtuluş Savaşı Zafer Bayramı'nı kutlamak amacıyla, Donbass’da «Пятнашки» Askeri gurubu adı altında, Rusya tarafında savaşan gönüllü gurubu komutanı ve “Yeni İnsanlar” (Новые люди) STK Başkanı Akhra Avidzba, 3 Ekim'de Abhaz medyasına hitaben bir basın toplantısı düzenledi. Akhra Avidzba, Pitsunda devlet konukevi ve arazisinin yabancılara verilmesi sorunu ve devlet başkanı Aslan Bjaniya’nın bu konu hakkındaki girişimlerini eleştirdi.

 

Akhra Avidzba basın toplantısında, Devlet Başkanı Bjaniya'nın Pitsunda devlet konukevi ve Abhazya'nın ulusal çıkarlarını karşılamayan diğer projelerin yabancı ülke vatandaşlarının mülkiyetine geçirilmesi girişimleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, fikirlerini öğrenmek için Donbass'ta savaşan tüm Abhazya gönüllüleri ile birlikte toplandıklarını söyledi. Akhra Avidzba çıkan kararı, “Kimseye bir şey veremezsiniz – hektarlarca arazileri dağıtırsak kendimize ait toprağımız kalmayacak” diye açıkladı. Akhra Avidzba, Rusya'nın dünyanın toplam arazisinin altıda birine sahip olduğunu ve Putin'in 200 hektarlık Abhaz arazisine gereksiniminin olmadığını vurguladı. Akhra Avidzba'ya göre, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı, devlet konukevi arazisini parçalayarak, balık çiftlikleri yetiştiriciliği yapılmasına olanak sağlayarak, kendisine askeri teçhizat sağlayan, seçim propaganda çalışmalarına destek veren Rus oligarklarına olan yükümlülüklerini yerine getiriyor. Akhra Avidzba, devlet başkanını, onun destekçilerini ve parlamentoyu bu tür çılgın projelerden vazgeçmeye çağırdı. Akhra Avidzba, kimsenin “kendisine ait olmayanı başkalarına vermelerine” izin vermeyeceğini söyledi ve devlet konukevinin elden çıkarılmasının destekçilerine, ülkeye sunulan mali desteklere şükran işareti olarak, kendi evlerini ve dairelerini Rus oligarklarına bağışlamaları çağrısında bulundu. «Пятнашки» gönüllüeri komutanı, gurubun ortak görüşünü dile getirerek, “Anavatanımızın tehlikede olduğunu anlarsak, o zaman geleceğiz ve hiçbir barikat bizi durduramaz” dedi.

 

Akhra Avidzba, devlet başkanı Aslan Bjaniya'ya, Rusya'nın 2025'ten itibaren ödemelere katılımını azaltacağı hatırlatmasında bulunarak, Abhazya topraklarını dağıtmak yerine, küresel fiyatlardaki artış bağlamında nüfusun yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik önlemler almasını, Abhazya Cumhuriyeti çalışanlarına, güvenlik güçlerine, doktorlara ve öğretmenlere maaşlarını ödemesi gerektiği önerisinde bulundu. Akhra Avidzba, “ülke başarılı bir turizm sezonundan geçti ve gelen paralar nereye gitti, Ritsa Ulusal Parkı ve Novy Afon Mağarası bilet fiyatlarındaki artışlar neden insanların yaşam standardını etkilemedi? Devlete ait işletmeler neden zarar ediyor? Bütün bunlar, ülkeyi yöneten devlet başkanlığının, hükümetinin zayıf çalışması ve yaşanan yüksek derecedeki yolsuzluklardan kaynaklanmaktadır. Ve burada geleneksel soruyu soralım. Nerede, ülkenin güvenlik güçleri, savcılık makamları, mali makamları ne yapmaktadırlar?” vurgulamasında bulundu.

 

Ayrı bir konu da Rusya sınırında yaşanan olay. Akhra Avidzba, Aslan Bjaniya'nın kişisel talebi üzerine Rusya'dan Abhazya’ya girmesine izin verilmediğinden emin olduğunu söyledi. Akhra Avidzba, «Пятнашки» tüm savaşçılarının sınır bölgesinden sorunsuz geçtiğini, ancak onu durdurduklarını ve geçmesine izin vermemeye çalıştıklarını söyledi. Akhra Avidzba “Bu konunun çözümü için, Donetsk Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı’na (DHC) başkanına başvurmak zorunda kaldım” dedi. Avidzba'nın gazetecilere söylediği bir başka ilginç öykü de Aslan Bjaniya’nın onunla Sochi'de buluşma önerisinde bulunmasıyla ilgili. Akhra Avidzba, bu görüşmeyi reddettiğini söyledi. Ancak Abhazya'ya gelişi sağlıksız bir kargaşaya neden oldu. «Пятнашки» komutanı, “Alarm zilleri çaldı, Aslan Bjaniya'nın bulunduğu toplantılara ve gezilere tüm güvenlik güçleri ve Özel güvenlik timleri seferber edildi” dedi. Ona göre “devlet başkanını devirmeye niyetlerimiz bulunmuyor ve insanları buna zorlamaya gerek yok”. Ancak Akhra Avidzba, Aslan Bjaniya'ya Abhazyanın topraklarının yabancılara devredilmesiyle ilgili niyetlerinden vazgeçmesini ciddi bir biçimde öneriyor ve bunu kendi başına yapacak durumda bulunamıyorsa, bu kararın Rus oligarklarına iletilmesine yardımcı olması amacıyla muhalefetten yardım istemesi gerektiğini söylüyor. Akhra Avidzba “Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı, oligarklara karşı olan vaatlerini yerine getiremez, çünkü halkın ulusal mülkünü - araziyi, kültürel anıtları, rezervleri vb. - elden çıkarma hakları yoktur” vurgulamasında bulundu.

 

“Yeni İnsanlar” (Новые люди) adlı STK Başkanı, Gürcistan'dan gelen tehditler üzerinde durarak, Gürcistan devlet yönetiminin savaş istememesine rağmen, içlerinde intikam için hazırlanan etkin güçler olduğunu kaydetti. Akhra Avidzba “Onların düşüncelerini değiştirmeleri için savaşa hazır olmalıyız. Ve bu durumda, devlet yetkililerine, hükümet binaları kompleksinin etrafına bir barikat inşa etmeye, anlamsız terörle mücadele tatbikatları yapmaya değil, Abhaz ordusunu güçlü bir askeri yapı ile donatmaya yönelik çalışmalarda bulunma konusunda yoğunlaştırması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 

Kaynak: https://abh-n.ru/axra-avidzba-nikakie-zabory-nas-ne-ostanovyat-esli-rodina-budet-v-opasnosti/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.