RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Ekim 2022, Cumartesi 13:13:52 tarihnde eklendi. 135 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD ve AB’den Lukashenko Tepkisi!

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEMSİLCİSİ NED PRICE VE AB DIŞ POLİTİKALAR SÖZCÜSÜ PETER STANO’DAN LUKASHENKO’NUN ABHAZYA ZİYARETİNE TEPKİ VAR!
ABD ve AB’den Lukashenko Tepkisi!

01/10/2022. Washington – Brüksel – Tiflis. 30 Eylül 2022. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Edward “Ned” Price, tarafından yapılan bilgilendirmede, ABD Dışişleri Bakanlığı olarak, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko'nun Abhazya'ya yapmış olduğu ziyareti kınayan Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nı desteklediklerini söyledi..

 

Amerikalı diplomat, “Gürcistan'ın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde toprak bütünlüğünü güçlü bir biçimde destekliyoruz. Rusya, birliklerini çatışma öncesi mevzilerinden çekmeli ve Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinin tanınması kararından vazgeçmelidir” dedi.

 

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, Belarus'tan Lukashenko'nun Tiflis'in izni olmadan Abhazya ziyaretinin nedenlerini açıklamasını belirtmiş ve bu ziyareti “ülke sınırlarının ihlali” olarak nitelendirilmişti.

 

Avrupa Birliği (AB) Dış Politikalar Bölümü Temsilcisi Peter Stano, 29Eylül’de tapmış olduğu açıklamada, Belarus Devlet Başkanı Aleksandrr Lukashenko'nun Abhazya'yı ziyaretini uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirdi. .

 

Stano'nun söylediğine göre, “Avrupa Birliği (AB), Lukashenko'nun Abhazya ziyaretini uluslararası hukukun ihlali olarak gördüğü için "şiddetle kınamaktadır” dedi.

 

ABD Kongre üyesi Adam Kinzinger, 30 Eylül’de Amerika’nın Sesi Radyosu’na “Uluslararası toplum, Abhazya ve Güney Osetya'yı her zaman Gürcistan'ın bir parçası olarak tanıyacağını açıkça belirtmelidir” açıklamasında bulundu. (Amerika’nın Sesi Radyosu - Rusya Federasyonu'nda yabancı ajan olarak tanınan bir medya kuruluşu olarak belirtiliyor.)

 

Adam Kinzinger Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko'nun Abhazya ziyareti ve Abhaz mevkidaşı Aslan Bjaniya ile yaptığı görüşmeler hakkında yapmış olduğu yorumda “Belarus diktatörünün Moskova'daki yöneticilerinin istediklerini yapmasına şaşmamalı” dedi.

 

ABD’li siyasetçi, Gürcistan halkını da Batı'ya karşı olumsuz bakış açısına sahip kişilerin yaymış olduğu “yanlış anlatılara” yenik düşmemeleri çağrısında bulundu. Kongre üyesi ayrıca Gürcü halkının Moskova'nın adımlarına karşı dikkatli olması gerektiği inancını da dile getirdi.

 

Kaynak: Подробности: https://regnum.ru/news/polit/3710763.html

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.