RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Eylül 2022, Cuma 12:55:54 tarihnde eklendi. 114 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Belarus Yanıtı!

GÜRCİSTAN SAVUNMA BAKANI JAUNSHER BURCHULADZE “ALEKSANDR LUKASHENKO’NUN ABHAZYA ZİYARETİNE EN ŞİDDETLİ TEPKİ İLE YANIT VERECEĞİZ!”
Gürcistan’dan Belarus Yanıtı!

30/09/2022. TİFLİS. 29 Eylül 2022. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze, 29 Eylül'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko'nun Tiflis'in izni olmadan Abhazya'ya yaptığı ziyaretin, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayacağını söyledi. 

 

Gürcistan Savunma Bakanı, “Ziyaretle ilgili olarak en şiddetli tepkiyi göstereceğiz ve hatta herhangi bir devlet adına radikal bir adımsa bu daha da şiddetli olacak” dedi.

 

Burchuladze, diğer devletlerin liderlerini de bu tür “hatalar” yapmamaları çağrısında bulunarak, bu tür hataların daha sonra düzeltmesinin zor, hatta olanaksız olacağını belirtti.

 

Bu arada, Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabishvili, Belarus Devlet Başkanı Aleksanr Lukashenko’nun Abhazya Cumhuriyeti’ni ziyareti sonrasında yapmış olduğu açıklamada Gürcistan’ın Belarus’ta görev yapacak olan büyükelçilik atamasını durdurduğunu belirtti.

 

Salome Zurabishvili “Bu konuyu bu zamana kadar uzattığım ve Belarus'a yeni bir büyükelçinin atanmasını imzalamadığım için çok mutluyum. Kanunlarımızı, topraklarımızı, ilkelerimizi savunmalı ve bunu herkesten istemeliyiz” dedi.

 

Bu arada, Gürcistan parlamentosunda bulunan muhalefet partilerin yetkilileri, iktidarı ve ABD büyükelçiliğini, Rusya’ya karşı Gürcistan üzerinden ikinci bir cephenin açılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek ülkenin çıkmaza sokulmak istediği uyarısında bulundular.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3710895.html

 

www.abhazyam.com    


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.