RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Eylül 2022, Perşembe 20:32:20 tarihnde eklendi. 203 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belarus, Abhazya’yı Tanıyor mu?

BELARUS DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR LUKASHENKO, ABHAZYA ZİYARETİ SIRASINDA DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA İLE GÖRÜŞTÜ!
Belarus, Abhazya’yı Tanıyor mu?

29/09/2022. Suhum. 28 Eylül 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın servisi tarafından verilen bilgiye göre, devlet başkanı Aslan Bjaniya, Belarus Cumhuriyei Devlet Başkanı Başkanı Aleksandr Lukashenko ile bir araya geldi. İki ülke devlet başkanları arasındaki görüşme Pitsunda Devlet Konukevi’nde gerçekleşti.

 

Belarus Cumhurbaşkanı'nı karşılayan Aslan Bjaniya, “Bziala waabeit (Abhaz dilinde – Hoş Geldiniz – abhazyam.com), Aleksandr Grigori-ipa! Hoş geldiniz Aleksndr Grigorievich! Uzun zamandır beklenen ve bizim için çok değerli bir konuksunuz!”. Dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Ocak 1996'da Devlet Başkanları Konseyi'nde yapılan toplantıda – (BDT üyeleri ile), savaş sonrası Abhazya'ya karşı uygulanmak istenen ekonomik ablukaya karşı konuşan liderin Aleksandr Lukashenko olduğu hatırlatmasında bulundu.

 

Aslan Bjaniya “Konuşmanızda, Abhazya'ya karşı izolasyonun, uygulanmak istenen ekonomik ablukanın yanlış karar olduğunu söylediniz. Abhazya bunu biliyor ve takdir ediyor. Değerli insani ilişkilerimiz var. Gelişinizden dolayı çok memnunuz” dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Belarus Devlet Başkanı’nın Abhazya’ya gelişinin iki halk arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağına olan güvenini dile getirdi.

 

Aslan Bjaniya “İlişkilerimizin, kesinlikle Sovyet zamanlarındaki dönemle aynı olacağından eiminiz. Abhazya'ya hoş geldiniz!” dedi.

 

Aleksandr Lukashenko, nazik sözleri için Aslan Bjaniya'ya teşekkür etti.

 

Aleksandr Lukashenko “Nostalji bizleri asla terk etmez. Eski zamanlarda belki 25-27 yaşlarında bu kutsal topraklardaydım. Tabii ki, başkan olarak değil. Sıradan bir insan, milletvekili olarak bulunduğum söylenebilir. Dün büyük abimiz Vladimir Vladimirovich Putin ile Abhazya'nın sorunlarını görüştük. Akşama kadar, uzunca bir süre bu konuları çok tartıştık ve Abhazya'nın terk edilmemesi gerektiği sonucuna vardık. Bu gelişen toprakların, burada yaşayan insanların normal bir şekilde yaşaması için yardıma gereksinimleri bulunuyor” dedi

 

Belarus Devlet Başkanı'na göre, Abhazya'ya yapmış olduğu ziyaretin herhangi bir özel durumla ilgisi bulunmuyor

 

Aleksandr Lukashenko “Normal bir durumumuz bulunuyor. Bizler herhangi bir jeopolitik durumdan dolayı muzdarip değiliz. Bizler de sizin gibi barışçıl, saygılı, çalışkan bir halkız ve uyum içinde yaşamak istiyoruz. Ve ekonomi, ticaret ve ekonomik bağlar ilişkilerimizin temeli olmalıdır. Başka bir yol yoktur” dedi.

 

Belarus devlet başkanı, birlikte nasıl yaşanacağını, ilişkilerin nasıl güçlendirileceğinin görüşülmesi önerisinde bulundu.

 

Aleksandr Lukashenko “Ben deneyimli bir insanım, uzun yıllardır siyasetin içinde bulunuyorum. Konuşalım, birlikte nasıl yaşayabileceğimizi düşünelim. Ana konu, insanların burada haysiyetiyle yaşamasıdır, çünkü burası yeryüzünde bir cennettir ve buradaki insanlar azizdir. Ben buradayken, Sovyet zamanlarından hatırlıyorum. Bu nedenle sadece bir dostluk köprüsü değil, ve çok ciddi ilişkiler kurmak istiyoruz” dedi.

 

Belarus ve Rusya olarak yapılan çalışmaları birlikte koordine ettiklerini vurguladı.

 

Aleksandr Lukashenko “Rusya destek konusunda omuz vermeye hazır. Belki de zamanı gelmiştir. Bugün dünyanın ne hale geldiğini her zamankinden daha fazla gördük. Barış içinde yaşamamıza izin verilmeyecek. Bu nedenden dolayıdır ki, dostlarla ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz” dedi.

 

Aslan Bjaaniya’da dünyadaki bugünkü durumun çok zor olduğunu doğrulamasında bulunarak “Dünya içerisinde yaşanan olayları yakından izliyoruz. Abhazya'nın her vatandaşı bun gelişmelerden dolayı endişe duyuyor. Vatandaşlarımızın bugün Donbass'ta savaştığını muhtemelen biliyorsunuzdur. Maalesef savaşta, Abhazya'nın vatandaşları da yaşamlarını yitiriyor” dedi.

 

İki ülke devlet başkanı ve heyetler arasında ki görüşmeler, daha sonra kapalı kapılar ardında devam etti.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/novosti/item/1495-aslan-bzhaniya-vstretilsya-s-aleksandrom-lukashenko

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.