RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Eylül 2022, Cumartesi 10:33:50 tarihnde eklendi. 185 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan, Savaşa mı Sürüklenmek İsteniyor?

IRAKLİ KOBAKHİDZE “RUSYA FEDERASYONU İLE SAVAŞ, GÜRCÜLERİ ABHAZLAR VE OSETLERE KARŞI SAVAŞA İTER!”
Gürcistan, Savaşa mı Sürüklenmek İsteniyor?

17/09/2022. TİFLİS. 16 Eylül 2022. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Gürcistan’da iktidarda bulunan “Gürcü Hayali!” Siyasi Partisi Başkanı Irakli Kobakhidze, Rustavı – 2 Tv. Kanalında yaptığı söyleşide, Gürcistan’ın, Rusya ile savaşa başlamasıyla, Gürcüler, Abhazlar ve Osetler’le’de yüzleşmek zorunda kalacağını belirtti.    

 

Irakli Kobakhidze, “Bu nedenlerden dolayı, Gürcüler ile Abhazların, Gürcüler ile Osetlerin bir kez daha ellerinde silahlarla karşı karşıya geleceği bir savaşa izin vermemeliyiz” dedi.

 

Kobakhidze, Hükümetin, muhtemelen 1992-1993 Gürcü-Abhaz savaşına atıfta bulunarak, kardeş katli savaşının yıldönümünde yinelenmesini önlemekle yükümlü olduğunu belirtti. Parti lideri, Abhazlar ve Osetlerle uzlaşmanın ana hedeflerden biri olması çağrısında bulundu.

 

“Gürcü Hayali” parti başkanı, “Asıl görevimiz elbette ki “işgalden kurtarmadır”, ancak bu Abhazlar ve Osetlerle kardeşçe bir arada yaşayacağımız koşullar içerisinde olmalıdır” dedi.

 

Abhazya ve Güney Osetya'nın imzalanmasını istediği, ancak Gürcistan'ın bu cumhuriyetlerle güç kullanmama konusunda bir anlaşma imzalamayı reddettiğini hatırlayalım.

 

Bu arada ABD’nin Gürcistan Büyükelçisi Kelly Degnan, 15 Eylül’de İmedi tv.’ye yaptığı açıklamada, Washington’un Gürcistan’ın Rusya’ya karşı ikinci bir cephe açması konusuyla ilgilenmediğini söyledi.

 

Kelly Degnan, “ABD olarak, Gürcistan'ın Rusya'nın güney kanadında içinde bulunduğu özel durumu tam olarak anladığımızı en başından itibaren Gürcü makamlarına açıkça belirttik” dedi.

 

(Not: Bilindiği üzere, 29 Ağustos 2022 Tarihinde Gürcistan’ın Vaziani askeri üssünde başlayan ve bir haftaya yakın süren Worthy Partner – 2022 Askeri tatbikatı düzenlendi: NATO ve Gürcistan’ın dostları olan ülkeler tarafından ortak olarak düzenlenen Uluslararası askeri tatbikat, Gürcistan Savunma Kuvvetleri Doğu Komutanlığı ve ABD Avrupa ve Afrika Komutanlığı (USAREUR) tarafından yönetildi ve NATO-Gürcistan Ortaklığı Eğitim ve Değerlendirme Merkezi (JTEC) tarafından desteklendi. Tatbikata Gürcistan ve ABD silahlı kuvvetleri dışında, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Yunanistan, İngiltere, Türkiye, Slovakya, Norveç, Macaristan, Litvanya, Azerbaycan, Almanya, Bosna-Hersek, Estonya, Polonya, Japonya, Litvanya -Polonya-Ukrayna çok uluslu tugayı ve İsveç Silahlı Kuvvetleri katıldı. – Abhazyam.com)

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3698184.html

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.