RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:44:51 tarihnde eklendi. 700 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB'den Beyaz Rusya'ya uyarı

KAREL SCHWARZENBERG "BEYAZ RUSYA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIRSA AVRUPANIN DIŞINDA KALIR" DEDİ
AB'den Beyaz Rusya'ya uyarı 23/02/2009. Avrupa Birliği Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel SCHWARZENBERG; Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında "Yeni avrupa programı olan 'doğu bölgesi ortakları'na dahil olması düşünülen Beyaz Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını resmi olarak tanıması sorun çıkartır" açıklamasında bulundu.

Karel SCHWARZENBERG "Beyaz Rusya Parlamentosunun egemen bir devlet olarak istedikleri biçimde karar alma hakkı bulunmaktadır, fakat Minsk eğer Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanırsa, Beyaz Rusya'nın AB'nin 'Doğu Ortakları Programı'na katılımını çok ve çok zor durumda bırakır. Böyle bir çözüm Beyaz Rusya'yı Avrupa'nın dışına çıkartır" dedi.

Bilindiği üzere Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıkları Rusya Federasyonu ve Nikaragua Devletleri tarafından tanınmıştı. Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksandr LUKAŞENKO; Beyaz Rusya Parlamentosuna Abhazya ve Güney Osetya Devletleri'nin bağımsızlıklarının tanınması taleplerini görüşmek üzere toplantıya çağırmıştı. Beyaz Rusya Parlamentosu, 02 Nisan 2009 tarihinde başlayacak olan bahar toplantısında ilk konu olarak Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlık taleplerini görüşecek.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.