RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Eylül 2022, Pazartesi 20:26:03 tarihnde eklendi. 271 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antalya Abhaz Derneği!

ANTALYA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ BİNASI AÇILIŞ TÖRENİ GENİŞ BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ!
Antalya Abhaz Derneği!

05/09/2022. Antalya. 05 Eylül 2022. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Antalya merkez ve ilçelerinde yaşayan Abhaz Diasporası insanları tarafından 23 Mart 2022 tarihinde kurulan Antalya Abhaz Kültür Derneği, bilindiği üzere 1. Olağan genel kurulunu 14 Ağustos Pazar günü gerçekleştirdi.

 

Antalya Abhaz Kültür Derneği binası açılışı, Muratpaşa ilçe merkezi Elmalı Mah. 25. Sk. No:9 Uluhan İşhanı Kat:4 No:12’de (A-101 Market üstü) sürdürülen onarım çalışmaları sonrasında 4 Eylül 2022 Tarihinde düzenlenen tören ile geerçekleştirildi..

 

Antalya Abhaz Diasporası ve geniş bir davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen açılış programı. Türkiye ve Abhazya kurtuluş savaşalarında yaşamlarını yitirenlerin anısına düzenlenen saygı duruşu ve Türkiye - Abhazya Ulusal marşlarının okunması  ile başladı.

 

Antalya Abhaz Kültür Derneği Başkanı Şamil Gümüş tarafından dernek çalşmaları hakkında bilgilendirme konuşması yapıldı. Şamil Gümüş (Maharia), konuşmasında Antalya’da yaşayan abhazların kültürel ve yaşammsal anlamlarda dayanışmaları, tanışmaları, ana dillerini ve geleneklerini sürdürmeler, amacıyla dernek kuruluşunu yaşama geçirdiklerini belirterek konuşmasını sürdürdü.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Özyıldırım (Avıdzba), Antalya Abhaz diasporasının toplumsal örgütlenme çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve desteklediklerini belirterek, Abhazya Cumhuriyeti devlet Başkanı Aslan Bjaniya’nın Antalya Abhaz Diasporasına selamlarını iletti.

 

Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed) Başkanı Murat Gümüş (Maharia) Türkiye’de yaşayan Avhaz Diasprasının toplumsal örgütlenmesinin kurumsal kimliği olan Abhaz –Fed’e Antalya’dan katılımın olmasından dolayı memnuyet duyduklarını ve Abhaz – Fed olarak Antalya Abhaz Kültür Derneği’ne her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Muratpaşa belediyesi olarak Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporasının kültürel ve toplumsal çalışmalarında belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’ın en içten selamlarını iletti.

 

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Aleksey Zaytsev, konuşmasında Rusya Federasyonu olarak Abhaz Diasporasının çalışmalarının yanında olduklarını, külrtürel çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Güney Osetya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Hoshity Burhan Canpolat, kutlama mesajı göndererek destek ve başarı dileklerini iletti.

 

Antalya Abhaz Kültür Derneği açılış törenine ayrıca, Abhaz- Fed yetkilileri, Antalya Çerkes Derneği, Bursa Abhaz Derneği, Karaelmas Abhaz Derneği, Eskişehir Abhaz Derneği, İnegöl Abhaz Derneği, başkan ve yetkilileri ile Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporası insanlarıda katıldılar.

 

Abhazyam.com olarak Antalya’da yaşayan tüm Abhaz Diasporasını Antalya Abhaz Kültür derneğinin yanında olmaya ve destekte bulunmaya çağırıyoruz.

 

www.abhazyam.com      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.