RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Ağustos 2022, Pazar 15:48:21 tarihnde eklendi. 176 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Shurgalin Krizi!

RUSYA’NIN ABHAZYA BÜYÜKELÇİSİ MİKHAİL SHURGALİN “YAPILAN ANLAŞMAYLA RUSYA FEDERASYONU DEVLETİ MÜLKÜ HALİNE GELECEK OLAN GAYRIMENKULLERIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ VEYA ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA DEVREDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR!”
Abhazya’da Shurgalin Krizi!

28/08/2022. Suhum. 26 Ağustos 2022. RIA - Novosti. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба).Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti’nde ki Tam Yetkili Temsilcisi Mikhail Shurgalin, 26 Ağustos 2022 tarihinde, RIA – Novosti Haber Ajansı ile Abhazya Cumhuriyeti – Rusya Federasyonu ilişkileri hakkında uzun bir söyleşide bulundu. Aşağıda, Mikhail Shurgalin’in söyleşisinin Pitsunda konukevi ve arazisi hakkında ki bölümü bulunuyor. Önümüzdeki günlerde söyleşinin tümünü sizlerle buluşturacağız.

 

Değerli abhazyam.com izleyicileri elimizden geldiğince özellikle Abhaz Diasporasını, Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşanan Pitsunda Devlet Konukevi özelinde gündeme gelen, Rusya Federasyonu devletine gerçekleştirilecek olan mülk satış ve devirleri hakkında sizleri bilgilendirmeye ve spekülatif haberlerden kaçınarak, gerçek haberleri yorumsuz olarak sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (Atanba - Тванба)

 

*****   

 

RIA Novosti - Sn. Shurgalin, Pitsunda devlet konukevi ve çevresindeki durumu ve ayrıca Abhazya Parlamentosu tarafından devlet konukevine ilişkin anlaşmanın onaylanmaması durumunda Moskova'nın Suhum'a sağlanan yardım miktarını azaltabileceği yönündeki açıklamaları nasıl yorumlarsınız?

 

Mikhail Shurgalin – Başlangıç olarak, 19 Ocak 2022'de Kremlin'de Rusya Federasyonu hükümeti ile Abhazya Cumhuriyeti hükümeti arasında, Abhazya Cumhuriyeti topraklarındaki bir yapının Rusya Federasyonu'na devredilmesi ve Rusya Federasyonu'nun kullanımına verilmesi amacıyla yapılan ve aşırı bir biçimde politize edilen bir konuyu ele aldığımızı söyleyeyim. Söz konusu anlaşmaya karşı çıkanların birçoğunun niyetlerinin samimiyetini sorgulamadan, bazılarının eylemlerinin öncelikle cumhuriyetin devlet yönetimini daha fazla “rahatsız etmek” arzusuyla dikte edildiğini görüyoruz. Basitçe söylemek gerekirse, anlaşma belgesi muhalefet ve devlet yetkilileri arasındaki çatışmada rehin olarak kaldı.

 

Büyükelçiliğin Abhazya'nın içişlerine karışma hakkı bulunmuyor ve bunu yapmak istemiyor. Aynı zamanda, “Pitsunda” konusu doğrudan Rusya-Abhaz ilişkilerini ilgilendirdiği için, ben de bir büyükelçi olarak, bu konudaki siyasi spekülasyonların ülkelerimiz arasındaki etkileşimin daha da gelişmesine zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunmak istiyorum.

 

Abhazya'da yaşayan herkes, Pitsunda öyküsünün, cumhuriyetin devlet egemenliğine ve Rus-Abhaz müttefik ilişkilerinin güçlendirilmesine karşı çıkanlara özellikle ilham verdiğini biliyor. “Ingur'un ötesinde” (Gürcistan Devlet yönetimi- Abhazyam.com) olanlar da dahil olmak üzere, bu öyküyü kendi çıkarları için abartmaktan dolayı mutluluk duyuyorlar.

 

Abhaz tarafının bilinçli kararlar almaya hazır olma derecesini anlamak önemlidir, çünkü Pitsunda anlaşmasının onaylanması konusunun değerlendirilmesindeki gecikme, Rus tarafının bölgede bu tür büyük ölçekli projelere yatırım yapma arzusunu açıkça etkileyecektir. Abhazya Cumhuriyeti’nde yapılacak olan bir havaalanı inşaatı, turistik tesisler ve Abhaz demiryolunun yeniden inşası gibi “diğer” konuların arasında bulunanları da etkileyebilecektir. Hepsinin Pitsunda ile ortak noktası, arazi ve gayrimenkulle ilgili konularda karar verme gereksiniminde birleşmeleridir. Seçim, bir yanda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine açıklık ve hazır olma ya da diğer yanda içe kapanma ve korumacılık arasında olacaktır.

 

Pitsunda'da varolan mevcut durumun Rusya tarafından Abhazya'ya sağlanan mevcut sosyo-ekonomik yardım hacmini olumsuz etkilemeyeceğine sizi temin ederim. İşbirliğimiz, bildiğiniz gibi, ülkelerimiz arasında imzalanan ikili anlaşmalar temelinde gelişiyor. Uluslararası yükümlülüklerini hiçbir zaman ihlal etmeyen Rusya, bu durumda da bunu ihlal etmeye niyetli değil. Özellikle sizi temin ederim ki cumhuriyette yaşayan emekliler korunan bir vatandaş kategorisi içerisindedir, emekli maaşları bundan etkilenmeyecektir. Buna göre de, sizi temin ederim ki, yapılan anlaşmayla Rusya Federasyonu devletinin mülkü haline gelecek olan gayrimenkullerin “özelleştirilmesi” mümkün olamaz. Bu devlet mülkiyeti hiçbir durumda özel şahısların veya üçüncü şahıs kuruluşların eline geçmeyecektir.

 

Kaynak: https://ria.ru/20220826/shurgalin-1812237082.html

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.