RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Ağustos 2022, Salı 11:16:22 tarihnde eklendi. 238 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Düzce Abhaz Kültür Derneği Açıklaması!

DÜZCE ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ “ABHAZYA – PİTSUNDA’DA BULUNAN DEVLET KONUKEVİ VE ARAZİSİ’NIN RUSYA FEDERASYONU’NA SATIŞI SÜRECİ, KAPALI YÜRÜTÜLEMEZ, BİLGİ ŞEFFAFLIĞI OLMADAN HALKA DAYATMADA BULUNULMASI KABUL EDİLEMEZ!”
Düzce Abhaz Kültür Derneği Açıklaması!

02/08/2022. Düzce. 01 Ağustos 2022. Düzce Abhaz Kültür Derneği. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’n,n Pitsunda şehrinde bulunan devlet konukevi ve arazisinin Rusya Federasyonu’na kiralanması ya da edevri konusunda Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporası’ndan tepkiler sürüyor.

 

Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin konu hakkında ki bildirisi aşağıda bulunuyor.

 

*****

 

“Tarih                   : 01.08.2022

Sayı                       : 2022–020

Kütük No              : 81-02-168

Konu                     : Abhazya Pitsunda’daki Devlet Konukevi ve Arazisi Hakkında

 

 

Düzce Abhaz Kültür Derneği’nden

 

Kamuoyuna Duyuru

 

Derneğimizin üyesi bulunduğu Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun, Abhazya Pitsunda’da bulunan ve Rusya yönetiminin kullandığı Devlet Başkanlığı Konuk Evi ve arazisinin satışı konusu ile ilgili Abhazya’da yaşanan problemler nedeniyle yaptığı açıklamada imzamızın bulunmadığını beyan ederiz.

 

Diasporamız toplanıp Pitsunda ile ilgili herhangi bir karar almamıştır. Abhaz Dernekleri Federasyonu yönetiminin kendi açıklamalarıdır.

 

Sürecin kapalı yürütülmesi, bilgi şeffaflığı olmadan halka dayatmada bulunulması kabul edilemez. Çünkü devlet biziz. Kişiler devlet değildir, halk devlettir. Kişiler devlet olan bizlerin taleplerini yerine getirmekle yükümlüdür. Makam sahibi olan kişilere o makamları halk vermiştir ve bu makamlar geçicidir. Devlet ve devletin sahibi olan halk kalıcıdır. Abhaz halkı hafıza sahibidir, devletin çökmesine neden olan durumları, onu yeniden canlandırmanın zorluğunu gayet iyi hatırlar.

 

Bizi tarih sahnesine bir millet olarak yeniden çıkaran şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklar sadece köklerimiz değil aynı zamanda geleceğimizdir. Toprağımızı kaybetmenin trajik sonuçları bizler için aynı zamanda bir derstir. Tarihin tekrar etmemesi için toprak satışına ve egemenlik devrine şiddetle karşı olduğumuzu bildirir, tüm devlet organlarının anayasaya uymak zorunluluğunu hatırlatır, her birimizin tarihî sorumluluk taşıdığı bu konuda halka saygı duyulmasını bekleriz.

 

Saygılarımızla

 

Düzce Abhaz Kültür Derneği

Yönetim Kurulu Adına Başkan

İlhan KIYMET”

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.