RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Temmuz 2022, Çarşamba 14:52:32 tarihnde eklendi. 229 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pitsunda Dachası Krizi Sürüyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ KAMU KURUMLARI BİRLİĞİ, PİTSUNDA DEVLET ARAZİSİ VE YERLEŞİMLERİNE İLİŞKİN ANLAŞMA. İMZALANMADAN ÖNCE PARLAMENTO’DA İNCELENMELİDİR!”
Pitsunda Dachası Krizi Sürüyor!

20/07/2022. Suhum. 19 Temmuz 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). 19 Salı günü, Abhazya Cumhuriyeti Kamu Dairesi Konseyi'nin girişimiyle Meclis'te Meclis Başkanı Lasha Aşuba ile Pitsunda Dachası hakkında bir toplantı düzenlendi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Kamu Dairesi Konseyi’nden Apsnypress'e verilen bilgiye göre, taraflar arasında gerçekleştirilen toplantıda Kamu Dairesi Konseyi'nin “Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Rusya Federasyonu topraklarında bir nesnenin devrine ilişkin Anlaşmaya ilişkin önerileri” görüşüldü. Abhazya Cumhuriyeti’nin Pitsunda devlet dachası ve arazisi hakkında oluşturulan “Abhazya Cumhuriyeti'ne ait arazinin Rusya Federasyonu tarafından mülkiyeti ve kullanım prosedürü” anlaşma belgesi,, tarafların temsilcileri tarafından 19 Ocak 2022'de Moskova'da imzalandı.

 

Kamu Kuruluşları Konseyi temsilcileri, parlamento başkanına, aşağıdaki içeriği içeren bir mektup verdi:

 

“Değerli Lasha Nugzarovich, bildiğiniz üzere, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında devletin bir varlığının Rusya Federasyonu'na devredilmesine ilişkin anlaşma metninin aniden kamusal alanda gündeme gelmiştir. Abhazya Cumhuriyeti topraklarında bulunan (Pitsunda devlet dachası) ve 19 Ocak 2022'de Moskova'da tarafların temsilcileri tarafından imzalanan kullanım prosedürü toplumda olumsuz bir tepkiye neden oluşturmuştur.

 

Pitsunda Şehir Meclisi milletvekilleri, Abhazya Cumhuriyeti Kamu Kuruluşları Birliği’ne, Abhazya Cumhuriyeti yasalarına aykırı olarak, anlaşma içerisine, özel olarak korunan doğal bölgede bulunan bir arsanın gizli bir madde ile devredilmesi, vatandaşların haklarının ihlali ve diğer ihlaller şüphesiyle ilgili endişelerini dile getiren bir mektup gönderdi.

 

Kamu Dairesi Konseyi, 7 Temmuz 2022'de Pitsunda Şehir Meclisi'nden bir dizi milletvekilinin katılımıyla yapılan oturumlar sonucunda, Uluslararası, Parlamentolar Arası İlişkiler ve Yurttaşlarla İlişkiler Komitesi'ne bu konuda öneride bulundu. Halk Meclisi - Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, söz konusu anlaşmanın Abhazya Cumhuriyeti Halk Meclisi toplantısında onaylanması konusunu değerlendirmeden önce, Abhazya Cumhuriyeti Anayasası ve yürürlükteki yasalara uygunluk incelemesini yaptı. Ancak, Komite, Kamu Dairesi Konseyi'nin önerisine aykırı olarak, Parlamentonun bir sonraki toplantısında Anlaşmanın onaylanması için Parlamento'ya bir öneri sunumu yaptı.

 

Konu hakkında toplumdaki görüşmelerin ve anlaşma çerçevesindeki tartışmaların, sürekli olarak Abhazya ile Rusya arasında karşılıklı yarar sağlayan işbirliği gereksiniminin göz ardı edilmesine, muhalefet ve yetkililer arasında giderek artan sayıda insanın içine çekildiği bir başka çatışmaya yol açtığını göz önünde bulundurarak, Belgenin sakin bir analizinin yapılmasının gerekli olduğu oldukça açıktır.

 

Bu amaçla, Kamu Dairesi Konseyi, Abhazya Cumhuriyeti Halk Meclisi milletvekillerine bu konuyu değerlendirmeyi ertelemelerini, Anlaşmanın Abhazya Cumhuriyeti Anayasasına, yasalara uygunluk açısından incelenmesini güçlü olarak önermektedir. Abhazya'nın ulusal çıkarlarını dikkate alarak “Uluslararası Antlaşmalar”, “Özel Olarak Korunan Doğal Topraklar Üzerine” vb. konular üzerinde değerlendirilmelidir.

 

Kamu Kurumları Birliği, temsilcisini bu konu hakkında oluşturulacak olan uzmanlar grubuna katmaya hazırdır.”

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/item/638-obshchestvennaya-palata-rekomenduet-parlamentu-do-ratifikatsii-soglasheniya-po-pitsundskoj-gosdache-provesti-ego-ekspertizu

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.