RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Temmuz 2022, Salı 10:51:05 tarihnde eklendi. 140 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Tataristan İlişkileri!

TATARİSTAN DEVLET BAŞKANI RUSTAM MINNIKHANOV “ABHAZYA VE TATARİSTAN İLİŞKİLERİNİN UZUN BİR TARİHİ GEÇMİŞİ BULUNUYOR!”
Abhazya – Tataristan İlişkileri!

12/07/2022. Suhum. 11 Temmuz 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Tataristan Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 11 Temmuz Pazartesi günü Tataristan Devlet Başkanı Rüstem Minnikhanov ile Kazan Kremlin'de bir araya geldi.

 

Rüstem Minnikhanov, Aslan Bjaniya'ya Kazan'ı ziyareti ve Tataristan ile Rusya-Abhaz ilişkileri çerçevesinde işbirliğine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini belirtti.

 

Rüstem Minnikhanov “Gıda ve şarap endüstrisi, tarım, inşaat malzemeleri üretimi ve madencilik endüstrisi dahil olmak üzere Abhazya ekonomisinin nasıl geliştiğini görmekten dolayı memnunuz. Turizm ve sağlık tesisleri sektörünün geliştirilmesi konusunda çok iyi umutlarımız var” dedi.

 

Rüstem Minnikhanov, Tataristan ile Abhazya arasındaki ilişkilerin uzun ve güzel bir geçmişi olduğunu vurguladı. 1994 yılında Tataristan ve Abhazya arasında Dostluk ve İşbirliği Antlaşması imzalanmış, karşılıklı heyet değişimi gerçekleştirilmiştir ve belediyeler arasında işbirliğine ilişkin bir Anlaşma yürürlüktedir.

 

Rustam Minnikhanov, Tataristan ile Abhazya arasındaki ticaret hacminin hala küçük olduğunu, ancak hacmi artırmak için her fırsatın bulunduğu vurgulamasında bulundu. Tataristan, KAMAZ kamyonları, otomobil lastikleri, mühendislik ve petrokimya ürünleri, tıbbi ve farmasötik ürünlerin Abhazya'ya teslimatıyla ilgileniyor. Ayrıca Tataristan, bölgesel kalkınma ve modern bir kentsel altyapının oluşturulması alanındaki deneyimlerini ve en iyi uygulamalarını paylaşmaya hazır açıklamasında bulundu.

 

Tataristan devlet başkanına göre ayrıca umut verici işbirliği alanlarında gelişmeler, otomotiv endüstrisi, bilişim sektörü, sağlık ve bir dizi başka sektör olarak bulunuyor

 

Rüstem Minnikhanov “İşbirliği için yeni fırsatlar aramamız gerekiyor. Bugünkü toplantının ilişkilerimize iyi bir ivme kazandıracağını umuyorum” vurgulamasında bulundu.

 

Aslan Bjaniya, Abhaz heyetinin ziyaretinin üst düzey kabulü için Rüstem Minnikhanov'a teşekkürlerini belirtti.

 

Aslan Bjaniya “Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Rusya ile ilişkiler bağlamında, federal konular düzeyinde bağlarımızı geliştirmekle ilgileniyoruz. Heyetimiz cumhuriyetinizin nasıl geliştiğini görmekten dolayı oldukça memnun kaldı. Tataristan devlet yönetiminin sanayi işletmelerini korumayı, modernleştirmeyi ve potansiyellerini artırmayı başardığına vurgu yapmak istiyorum” dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı, Tataristan ile işbirliğinin daha da geliştirilmesiyle ilgilendiğini belirterek. “Ülkenmize ait iki adet limanımız bulunuyor, transit mal taşımacılığı olanaklarımız var. Bu yönde işbirliğine hazırız” dedi.

 

Devlet başkanı Aslan Bjaniya, Rüstem Minnikhanov'u kendisi için uygun olan herhangi bir zamanda Abhazya'yı ziyaret etmesi davetinde bulundu.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/item/570-rustam-minnikhanov-otnosheniya-abkhazii-i-tatarstana-imeyut-davnyuyu-istriyu

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.