RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Haziran 2022, Pazartesi 11:51:06 tarihnde eklendi. 118 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Batı, Bumerang Telaşına Düştü!

DIE WELT “RUSYA, BATI İÇİN YENİ BİR HAMMADDE TUZAĞINA HAZIRLANIYOR!”
Batı, Bumerang Telaşına Düştü!

27/06/2022. Moskova. 27 Haziran 2022. Vesti.ru. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Alman Die Welt gazetesi, Rusya federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı için yeni bir hammadde tuzağı hazırladığının içerisinde olduğunun tahmin edildiğini yazıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley, Mart ayındaki tahminlerine göre, pillerde kullanılan lityum karbonatın maliyetindeki %25'lik artış nedeniyle elektrikli otomobil üreticileri satış fiyatlarını %15 artırmak zorunda kalacaklar.

 

Bilindiği üzere, Bolivya, dünyadaki en büyük lityum yatağını geliştirmek için yatırımcılar arıyor. Ve Rusya'nın bu projeye girme şansı yüksek.

 

Die Welt “ABD Jeolojik Araştırma Ajansına göre, Bolivya 21 milyon tonla Arjantin (19 milyon ton) ve Şili'nin (9,8 milyon ton) önünde dünyanın en büyük lityum rezervine sahip bulunuyor. Pillerin üretimi için gereksinim duyulan hammaddeler için şiddetli küresel rekabet sürüyor. Son teknolojiye göre elektrikli araçlar için Mevduata erişimi olanlar fiyatları ve bulunabilirliği etkileyebilir” diyor.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bolivyalı mevkidaşı Rogelio Maita'nın geçtiğimiz yıl Moskova'ya yapmış olduğu ziyarette, “Bolivya, Rusya'nın Latin Amerika ve Karayipler'deki öncelikli ortaklarından biri olmaya devam ediyor” demişti.

 

Kaynak: https://www.vesti.ru/finance/article/2816588

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.