RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Haziran 2022, Cumartesi 09:30:00 tarihnde eklendi. 532 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Günü Kutlaması!

ABHAZYA CUMHURİYETİ VE GÜNEY OSETYA CUMHURİYETİ TEMSİLCİLERİ, RUSYA FEDERASYONU İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU TARAFINDAN DÜZENLENEN RUSYA GÜNÜ KUTLAMASINA KATILDI!
Rusya Günü Kutlaması!

11/06/2022.  İstanbul. 11 Haziran 2022. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Rusya Federal Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti parlamentosunun, 1990 yılında Sovyetler Birliği'nden egemenliğini ilan ettiği 12 Haziran 'Rusya Günü' olarak kutlanıyor. Rusya Günü, 2002 yılından beri ülkede resmi bayram niteliği taşımaktadır.

 

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu, Rusya Günü kutlamasını bu yıl, 10 Haziran Cuma günü, Conrad İstanbul Bosphours Hotel’de gerçekleştirdi.

 

RF İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov himayesinde gerçekleştirilen “Rusya Günü” kutlamasına, Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Özyıldırım (Avıdzba) başkanlığında ki heyet katıldı, Heyet içerisinde Tam yetkili temsilci yardımcıları Kafkas Öztürk (Atrışba) ve Cansuh Lazba, Abhaz – Fed Başkanı Murat Gümüş (Maharia(, Abhaz – Fed Başkan Yardımcısı Hakan Ander (Beygua), Antalya Abhaz Kültür Derneği Bşk. Yardımcısı ve Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu Fatih Atan (Atanba) ve davetliler hazır bulundu. Ayrıca Güney Osetya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Burhan Canpolat ve Alan Kültür ve Yardım Vakfı Başkanı Sadrettin Kuşoğlu’da davetliler arasındaydılar.

 

Rusya günü kutlamasında, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve bazı Latin Amerika ülkeleri temsilcileri ile İstanbul’da yaşayan RF vatandaşları da hazır bulundular.

 

Rusya günü kutlaması, Rusya ve Türkiye ulusal marşlarının okunması ile başladı, daha sonra Başkonsolos Andrey Buravov açılış konuşmasını yaptı. Buravov, konuşmasında Rusya Günü’nün anlamını belirterek, konuyu Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna’da düzenlenen özel askeri operasyona getirdi. Buravov, operasyonun nedenlerini, günümüzde batının Ukryana’ya askeri yardım desteği ve Rusya’ya karşı uygulanan ambargo hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Andrey Buravov, konuşmasında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un iki gün önce Ankara’ya yaptığı ziyaret sırasında T.C. Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile yapılan görüşmelerde iki ülkenin dayanışma içerisinde sürdürecekleri çalışmaların önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin göstermiş olduğu özverili desteğe teşekkür etti.

 

Andrey Buravov’un konuşması ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gönderilen kutlama mesajı okundu.

 

Kutlama mesajlarının okunması bitiminde, RF Sanatçıları tarafından sunulan konser dinlendi, konserin ardından geçekleştirilen yemekli toplantı sonrasında Rusya Günü kutlaması sona erdi.

 

www.abhazyam.com    

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.