RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mayıs 2022, Pazartesi 12:42:09 tarihnde eklendi. 139 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

21 Mayıs, Abhazya'da Anıldı!

SUHUM MUHACIR ANITI SAHİLİ'NDE 21 MAYIS KAFKAS SAVAŞI KURBANLARI, ATEŞ YAKILARAK ANILDI!
21 Mayıs, Abhazya'da Anıldı!
23 Mayıs 2022. Suhum, 21 Mayıs 2022. Apsnypress/. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). 21 Mayıs akşamı, Kafkas Savaşı Kurbanlarını Anma Günü ve Kafkasya Halklarının Zorla Yerlerinden Edilmesi Günü adına  Suhum sahilinde bulunan Muhacirler Anıtı'nın yanında ateş yskıldı, bu tören bir gelenek haline geldi. Birçok ince ve uzun meşale ve mumlar yakılarak oluşturulan “Aşamag”, çelenkleri suya indirildi ve muhacır anıtı önünde anma ateşi yakıldı.
 
Muhacırları ve kurbanları anma gecesinde, 19. yüzyılın trajik olaylarının kurbanlarının anısını onurlandırmak amacıyla birçok kişi Muhacırler anıtı çevresinde toplandı.
 
Etkinliğin organizatörlerinden olan Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Alias ​​Nanba, bu trajik olayların anısını korumanın önemini vurgulayarak "Anma töreninin asıl amacı, özellikle Rus-Kafkas savaşının kurbanlarının, anavatanlarını terk etmek ve yabancı bir ülkeye yerleşmek zorunda kalanlarını unutmamaktır. Abhazların yaklaşık %80'i, savaş boyunca ve hatta savaş sonrası yıllarda yavaş yavaş Türkiye'ye ve oradan da Ortadoğu'nun diğer ülkelerine göç etti. Birçoğu yollarda yaşamını yitirdi, ancak Türkiye kıyılarına ulaşabilenler arasında bile çoğu kişi hayatta kalamadı. Bazıları hastalıktan öldü, geri kalanı olağandışı koşullarda hayatta kalmaya zorlandı. Muhacırdaki atalarımızın çektiği tüm zorlukları anlatmak mümkün değil. Bu olaylar tarihimizde kapanmayan bir yarasıdır” dedi.
 
Nanba'ya göre, geleneklere göre, aynı zamanda Karadeniz'in diğer tarafında, Kefken sahilinde Türkiye'nin Abhaz diasporasının temsilcileri de anıt ateşleri yakar ve denize çelenk bırakırlar.
 
21 Mayıs 2022, Rus-Kafkas Savaşı'nın sona ermesinin 158. yıl dönümü ve bunun sonucunda, 19. yüzyılda binlerce Abhaz, tarihi vatanlarını terk ederek Türkiye'ye ve Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerine göç etmek zorunda kaldı Abhaz mahajirlerinin torunları dünyanın 50 ülkesinde yaşıyor. En büyük Abhaz diasporası ise Türkiye'de yaşıyor.
 
Kaynakк: https://apsnypress.info/ru/item/7927-pominalnyj-koster-razozhgli-na-naberezhnoj-makhadzhirov
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.