RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2022, Perşembe 12:28:07 tarihnde eklendi. 99 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Azovstal'dan Tahliyeler Sürüyor!

DONETSK HALK CUMHURİYEETİ DEVLET BAŞKANI DENİS PUSHİLİN "AZOVSTAL'DA BULUNAN UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİNİN YARIDAN FALASI TAHLİYE OLDU!"
Azovstal'dan Tahliyeler Sürüyor!
19 Mayıs 2022. MOSKOVA, 19 Mayıs 2022. /TAS/. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Donetsk Halk Cumhuriyeti devlet başkanı Denis Pushilin, "Mariupol şehri, Azovstal fabrikası sanayi bölgesinde bulunan Kiev güvenlik güçlerine bağlı Ukrayna'lı gurubun yarıdan fazlaaı bölgeyi terk etti ve tahliiye süreci devam ediyor" dedi. 
 
Denis Pushilin, Perşembe günü Soloviev Live TV kanalında yaptığı açıklamada, "Henüz herkes terk etmedi, [süreç] devam ediyor. Fabrikada bulunanların yarısından fazlası kesinlikle ayrıldı, çoktan silahlarını bıraktılar ve beyaz bayrak çekerek ayrıldılar," dedi.
 
Denis Pushilin, htiyaç sahiplerine tıbbi yardım sağlandığını da sözlerine ekledi.
 
Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki özel bir askeri operasyonu sırasında Mariupol^ün kurtarılma yapılan çalışma 25 Şubat'ta başladı. Ukrayna güvenlik güçleri yerleşim bölgesinden sürüldükten sonra, Neo-Nazi oluşumu Azov militanları da dahil olmak üzere grubun kalanları bir süre Azovstal fabrikasının sanayi bölgesinde saklandı. 
 
Çarşamba günü, Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi temsilcisi Tümgeneral İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada, 16 Mayıs'tan bu yana, 80'i yaralı olmak üzere 959 güvenlik gücünün teslim olduğunu ve 51'inin Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Novoazovsk'ta hastaneye kaldırıldığını söyledi.
 
Mariupol'da, milliyetçi birim "Azov" üyelerinin ve Ukraynalı askerlerin teslim olması devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 19 Mayıs'ta 771 "Azov" Neo - Nazi gurubu geçtiğimiz gün silahlarını bıraktı.
 
Böylece, teslim olan Ukrayna güvenlik güçlerinin toplam sayısı, çoğu hastanede tedavi görmesi gereken 80 yaralı olmak üzere 1.730 kişiye ulaştı. Teslim olanlar, nitelikli tıbbi bakım aldılar ve Donetsk ve Novoazovsk'taki hastanelere götürüldüler.
 
Ayrıca Perşembe günü, güvenlik güçlerinin Rus ordusuna yönelik suikast girişimine karıştığından şüphelenilen "Azov" komutanları Sergei Velichko ve Konstantin Nemichev'i arananlar listesine aldığı öğrenildi.
 
Aynı zamanda, Azak gurubu, yakında Rusya'da yasaklanmış bir kuruluş olarak tanınabilir - Adalet Bakanlığı'nın ilgili talebi üzerine Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi tarafından değerlendirmede bulunulacak, bu konuyla ilgili 26 Mayıs'ta bir toplantı yapılması planlanıyor.
 
Azovstal Tahliye videosu: bknz:
https://www.vesti.ru/article/2751620
 
Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14666723
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.