RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2022, Pazar 10:01:34 tarihnde eklendi. 168 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyam.com 15 Yaşında!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN DÜNYA ÜLKELERİ TARAFINDAN TANINMASINA OLAN DESTEĞİNİ EKSİKSİZ SÜRDÜREN ABHAZYAM.COM 15 YAŞINDA!
Abhazyam.com 15 Yaşında!

15/05/2022.Türkiye. İstanbul. 15 Mayıs 2022. Abhazyam.com. Fatih Atan. (A’tanba - Тванба). Değerli Abhazyam.com izleyicileri, bugün Abhazyam.com’un İnternet Haber Dünyası’na girişinin 15. Yıldönümü. Abhazyam.com olarak, özellikle Abhaz Diasporası içerisinde o yıllarda yayın yapan bazı İnternet sitelerinin Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası hakkında yanlış, asılsız ve taraflı yayınlar yaptığını gördük ve dürüst, tarafsız, doğru yayın şiarını hedef alarak, 15 Mayıs 2007 tarihinden itibaren yayın yaşamına başladık.

 

Abhazyam.com, tarafından amatör olarak yapılan haber yayını, geçtiğimiz 15 yıl içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce kişi tarafından izlenen güvenilir bir İnternet Haber Sitesi durumuna gelmiştir.

 

Türkiye’de yaşayan Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporasında, özellikle SSCB’nin dağılma süreci ve Abhazya Kurtuluş Savaşı (1992 – 1993) dönemi boyunca ata vatandan haber almakta sıkıntı çekiliyordu. Ayrıca, bölgelerden sağlanan haberler, yaşanan olaylar farklı biçimlerde değiştirilerek Diaspora insanlarına aktarılıyor, gerçek haberler, insanlardan saklanarak yanlış algılara varılması sağlanıyordu.

 

Özellikle, uzun zamandan beridir “Yeşil Kuşak” teorisi ve pratiği, “Türk - İslam” ve “Çerkes - İslam” İdeologları tarafından Abhaz – Kuzey Kafkasya Diasporası üzerindeki propaganda çalışmaları sürdürülüyor. Temel olarak “Anti - Rus” propagandasına bağlı olarak sürdürülen, Rusya Federasyonu’nun parçalanması amacını taşıyan bu tür çalışmalar, özellikle Sochi Kış Olimpiyatları öncesi ve sırasında üst noktalara çıktı. Fırsat bulduklarında günümüzde de bu eylemlerini sürdürmektedirler. 

 

Bugünde, Kafkas Diasporası ve Kuzey Kafkasya içerisinde bulunan bu tür yandaşlar, maddi destek aldıkları uluslararası kurum ve organizasyonlar tarafından yönlendirilerek, Kafkasya’da ve özellikle Abhazya Cumhuriyeti içerisinde ve dışarısında çalışmalarını sürdürüyorlar. 

 

Bu arada, her yıl 21 Mayıs’ta, “Çerkes Soykırımı”nı (!) anmak adına Diasporada yürüyüşler düzenleniyor, bu tür etkinliklerde bilinçli bir biçimde Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti bayraklarını da sallayarak kışkırtıcı bir ortamı yaratmaya çalışıyorlar.

 

Günümüz koşulları içerisinde ise, Rusya – Ukrayna çatışmasını da bahane ederek, özellikle Adıge Diasporası tarafından bu yılki anma törenlerinde, yapmayı planladıkları “Anti -Rus” propaganda gösterilerinde, hala geçmişin “Anti – Komünizm” ve “Anti – Rus” propagandası etkisi altında kalan bazı Abhaz Diasporası insanlarını ve bayraklarını da yanlarına alarak Rusya Federasyonu temsilcilikleri önlerinde yerlerini alacaklardır.

 

Abhaz Diasporası insanları olarak bizler, her yıl 21 Mayıs’ta Ata topraklarından, zorla sözde vadedilmiş topraklar olarak tanıtılan Osmanlı İmparatorluğunun küçük takalarına bindirilen yüzlerce insanın Karadeniz’in dalgalı sularında yok olmalarına neden olan sürgünü Kocaeli – Kefken, Balbalı sahilinde anıyoruz.    

 

Aklı başında Abhaz Diasporası ve Kafkas Diasporası insanları, Çarlık Rusya’sı, İngiliz İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Kafkas Soylularının elbirliği ile ata topraklarından sökülen Kafkasyalıların torunları olarak, ırkçı ve dinci yaklaşımların etkisi altında kalmadan, tarihsel olayları, bilim insanları ve tarihçilerin değerlendirmelerine bırakarak, 21. Yüzyılda geleceğe neler bırakacağımıza kafa yoralım.

 

Sonuç olarak bizler, siz okurlarımızın maddi – manevi desteği ile amatör olarak 15 yıldır sürdürdüğümüz Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanıtılması ve Abhazya Cumhuriyeti ile Abhaz Diasporasında ve çevresinde yaşanan olayların, okuyuculara ulaştırılması çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

Abhazyam.com İnternet Sitesinin Kuruluş Felsefesini 26 Mayıs 2007 Tarihinde yazmış olduğumuz “Neden Abhazyam.com” adlı Manifestomuz ile bir kez daha buluşturuyor, siz değerli okurlarımıza, sağlıklı, uzun bir yaşam ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

 

Saygılarımla,

 

Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu

 

Fatih Atan (A’tanba - Тванба)               

 

“26 Mayıs 2007

 

“Neden Abhazyam.com”

 

"Bizim amacımız, insan belleğini zorlayacak ve onları tartışmaya açacak ortamları yakalamak ve yaratmaktır.

 

Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan politik olaylar sırasında Abhazya’nın da hatırlatılmasını sağlayacak ortamların yaratılmasına yardımcı olmaktır.

 

Abhazya’nın, Bağımsızlık için vermiş olduğu mücadeleye zarar vermemeye çalışarak, ancak bu mücadele içerisinde de yapılacak olan yanlışların ve eksikliklerinde hatırlatılmasına çalışılarak bağımsız bir politika izlemektir.

 

Sitemizde çıkacak olan geçmişe ait, günümüze ve geleceğe ait yazılacak olan makalelerimize bilimsel içerikte gelecek olan eleştirilere de yine bilimsel veriler ışığında yanıt vermektir.

 

Bu Site, bilime ve diyalektiğe inananların, yaptığı yanlışların özeleştirisini yapabilenlerin sitesi olmaya aday bir sitedir.

 

Her türlü bilimsel eleştiriye açık bir sitedir.

 

Abhazya’nın dünyada bağımsız demokratik bir cumhuriyet olarak tanınacağı güne ve o günden sonrasına da katkımızın olacağına inanarak ilk yazımızı sonlandırıyoruz. Dünya’daki ve Türkiye de ki politik olayların Abhazya açısından irdelenmesini ilerideki yazılarımıza bırakarak sizlere saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. "

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.