RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Mayıs 2022, Çarşamba 14:17:52 tarihnde eklendi. 58 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Azovstal'da Sivil Kalmadı!

DONETSK HALK CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI DENİS PUSHİLİN "AZOVSTAL'DA SİVİL İNSAN KALMADI ORADAKİ UKRAYNA BİRLİKLERİ ELLER KOLLARI BAĞLI BEKLİYOR!"
  Azovstal'da Sivil Kalmadı!
11/05/2022. Moskova. 11 Mayıs 2022. Ria Novosti. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Devlet Başkanı Denis Pushilin, Russia 1 tv kanalına yapmış olduğu açıklamada, Azovstal Çelik Fabrikası'nda sivil insanın kalmadığını, fabrika bünyesi içerisinde sadece Ukrayna'lı ve yabancı paralı askerlerin, elleri ve kolları bağlı bir biçimde kaldığını söyledi. 
 
Bilindiği üzere, Rus birlikleri ve DHC askeri güçleri 7 Mart'ta Mariupol'u kuşattı ve 21 Nisan'da Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergei Shoigu şehrin tamamen kurtarıldığını duyurdu, ancak milliyetçi Azak taburundan iki binden fazla militan Azovstal'da kaldı (Rusya tarafından, bu konuda yabancı savaşçılara karşı ceza davası açıldı). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, fabrikaya baskın yapılmasının uygun olmadığı gerektiğini bildirdi ve sanayi bölgesinin tamamen kuşstılmasını emretti.
 
Fabirkaya ve çevresine "Azov" faşist birliklerine ait kalıntılarının yanı sıra siviller de sığındı. Onlar için insani koridorlar açıldı. DHC askeri komutanlığının belirttiğine göre, 180'den fazla kişi tahliye edildi. Çoğu Bezymennoe köyüne götürüldü, İçlerinden, Ukrayna'nın kontrol ettiği bölgeye gitmek isteyenler, BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerine teslim edildi.
 
Kaynak: https://ria.ru/20220511/azovstal-1787883669.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.