RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Mayıs 2022, Çarşamba 13:35:20 tarihnde eklendi. 81 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mariupol, Rus Ordusu Kontrolünde!

SERGEİ SHOİGU “MARİUPOL ŞEHRİ ROS ORDUSUNUN KONTROLÜ ALTINDA. DHC VE LHC TOPRAKLARINDA BARIŞÇIL BİR YAŞAM KURULUYOR!”
Mariupol, Rus Ordusu Kontrolünde!

04/05/2022. Moskova. 04/ Mayıs/ 2022. TASS. 02 Mayıs 2022. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Çarşamba günü yaptığı bir konferansta, Rus askeri personelinin Mariupol şehrini kontrol ettiğini söyledi.

 

Sergei Shoigu, “Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) ve Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) toprakları ve milliyetçilerden kurtarılan Ukrayna topraklarında barışçıl bir yaşam kuruluyor. Azak Denizi'ndeki en büyük sanayi ve ulaşım merkezi olan Mariupol dahil. Rus ordusunun kontrolü altında bulunuyor” dedi.

 

Sergei Shoigu Shoigu “Rus ordusu tarafından düzenlenen özel bir askeri operasyon sırasında, LHC ve DHC askeri güçleriyle birlikte, bu iki cumhuriyetin toprakları üzerindeki kontrol genişletiliyor. Rusya Federasyonu silahlı kuvvetleri özel askeri operasyonu sürüyor. Şu anda, Rus ordusunun birimleri, Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti askeri güçleri ile birlikte, LHC ve DHC toprakları üzerindeki kontrolü genişletiyorlar” diyerek vurgulamada bulundu.

 

NATO silahları hakkında!

 

RF Savunma Bakanı, Ukrayna topraklarına Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için gönderilen silah ve mühimmat içeren NATO araçlarının imha edileceğini söyleyerek “ABD ve NATO müttefikleri Ukrayna'ya silah pompalamayı sürdürüyorlar. Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gereksinimleri için ülke topraklarına silah veya malzeme ile gelen Kuzey Atlantik İttifakı'nın herhangi bir nakliyesinin bizim tarafımızdan imha edilmesi için meşru bir hedef olduğunun kabul edileceğini not düşmek istiyorum” dedi.  

 

Shoigu’ya göre, özel operasyon sırasında “Rus askerleri özveri ve cesaret gösteriyor, askeri görevlerini onurlu bir şekilde yerine getiriyor, Donbass nüfusunun güvenliğini sağlıyor. Rus Silahlı Kuvvetleri, Başkomutan tarafından belirlenen tüm görevleri yerine getirmeyi sürdürecek” dedi.

 

Shoigu aynı zamanda, Rus askerlerinin “sivil nüfusu korumak için kapsamlı önlemler aldığını” vurguladı. Bakan, “Sivillerin çatışma bölgelerinden güvenli bir biçimde tahliyesi için her gün insani koridorlar açılıyor ve ateşkes rejimleri ilan ediliyor” dedi. Shoigu’ya göre, Rus ordusu kurtarılmış şehirlerin vatandaşlarına aktif olarak insani yardım sağlıyor.

 

Azovstal'da muhasara altında bulunan milliyetçileri ikna etme girişimleri:

Sergei Shoigu “Rus Silahlı Kuvvetleri, Azovstal'da muhasara altında bulunan milliyetçileri sivilleri serbest bırakmaya ve silahlarını terk etme konusunda ikna çalışmalarını sürdürüyor. Başkomutan'ın talimatlarına göre, Azovstal fabrikasının sanayi bölgesinde bulunan militanların arta kalanları, bu bölgenin tüm çevresi boyunca güvenli bir biçimde engellendi. Yok edildiler. Bu girişimleri sürdürüyoruz” dedi.

 

Kaynak: https://tass.ru/armiya-i-opk/14543221

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.