RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mayıs 2022, Pazartesi 17:55:15 tarihnde eklendi. 70 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Azovstal’dan tahliyeler sürüyor!

MARİUPOL AZOVSTAL FABRİKASI ÇEVRESİNDEN İKİ GÜN İÇERİSİNDE 126 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ!
Azovstal’dan tahliyeler sürüyor!

02/05/2022. Moskova. 02 Mayıs 2022. TASS. 02 Mayıs 2022. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında, yani iki gün içinde Azovstal ve çevresindeki evlerden 126 kişinin çıkarıldığını bildirdi.

 

Bakanlık açıklamasında, tahliye edilen kişilerin 69'unun Kiev rejimi tarafından kontrol edilen bölgeye gitmeye karar verdiğini vurgulamasında bulundu ve bu kişiler, BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerine teslim edildiler.

 

Savunma Bakanlığı tarafından “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı V.V. Putin'in emrine göre, Ukraynalı milliyetçiler tarafından Mariupol'deki Azovstal fabrikasında tutulan sivillerin kurtarılması için gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 30 Nisan'ın ilk gününde 25 kişi fabrika yakınındaki evleri terk ettiler ve ayrıca 21 kişi daha evlerini terk etti. 46 kişinin tamamı gönüllü olarak Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde kalmaya karar verdi. Operasyonun ikinci günü olan 1 Mayıs'ta Ukraynalı milliyetçiler tarafından tutulan 80 sivil daha tesis topraklarından kurtarıldı, kurtarılan kişilere barınma, yemek ve gerekli tıbbi yardımlar gerçekleştirildi” bilgisi verildi.  

 

Bakanlığın verdiği bilgilere göre, 1 Mayıs'ta serbest bırakılan 11 kişi gönüllü olarak Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde kalmaya karar verdi. Kiev rejimi tarafından kontrol edilen bölgeye gitmeye karar veren 69 sivil, BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerine teslim edildi ve şu anda bir konvoyun parçası olarak şehir yönünde ayrıldılar.

 

Rusya Federasyonu silahlı kuvvetleri, Azovstal fabrikasının topraklarından Kiev rejimi tarafından kontrol edilen bölgeye tahliye edilen sivillerle insani yardım konvoyunun güvenliğini sağlıyor.

 

Kaynak: https://tass.ru/armiya-i-opk/14534219

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.