RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mayıs 2022, Pazartesi 14:12:15 tarihnde eklendi. 79 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İHA Düşürmeler Sürüyor!

İGOR KONASHENKOV “RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ BİR GÜN İÇERİSİNDE UKRAYNA ORDUSUNA AİT 10 ADET İHA VE 2 ADET TOCHKA-U FÜZE SİSTEMİNİ VE BİR ADET MİG-29 AVCI UÇAĞINI İMHA ETTİ!”
İHA Düşürmeler Sürüyor!

02/05/2022. Moskova. 02 Mayıs 2022. TASS. 02 Mayıs 2022. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'nın resmi temsilcisi Tümgeneral Igor Konaşenkov tarafından Pazartesi günü yapılan basın bilgilendirme açıklamasında, Rus hava savunma sistemleri (hava savunma) Ukrayna Hava kuvvetlerine ait 10 adet İnsansız hava aracı (İHA) ve iki adet Tochka-U füzesini imha edildi ve hava saldırısı sırasında bir MiG-29 avcı uçağı da imha edildi

 

İgor Konashenkov, “Lugansk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Petrivske köyü yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait iki adet Tochka-U taktik füzesinin vuruldu ve Donetsk’e bağlı köylerin yakınlarında bir Smerch füzesi imha edildi. Slavyansk bölgesindeki bir hava saldırısı sırasında da Rus Silahlı Kuvvetleri bir Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir adet MiG-29 avcı uçağını düşürdü” dedi.

 

İgor Konashenkov “Ayrıca füze birlikleri tarafından bir gün içerisinde dokuz adet askeri üs ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri toplanma alanları vuruldu, ayrıca Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait BM-21 Grad çoklu fırlatma roket sistemleri bataryasını ve atış pozisyonlarında bir topçu bataryası vuruldu” dedi.

 

İgor Konashenkov “Ukrayna'nın 38 askeri tesisi her gün yüksek hassasiyetli havadan fırlatılan füzelerle vuruldu. Bunların arasında dört adet komuta merkezi, 30 adet askeri üs, askeri personel ve Pervomayskoye ve Ilyichevka yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgelerde bulunan Ukrayna askeri kuvvetlerine ait teçhizatının yoğunlaştığı alanlar ve bölgelerde bulunan üç adet füze ve topçu silah deposu bulunuyor. Ayrıca Arkhangelovka bölgesinde bulunan çok sayıda roket fırlatma sistemi ve bir adet Osa-AKM uçaksavar füzesi kompleksi bulunuyor” dedi.

 

İgor Konashenkov “Ayrıca RF topçu birlikleri Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait 26 komuta merkezi, 78 askeri üs, 359 askeri personel ve teçhizatın toplanmış olduğu alanlar ve 67 topçu atış bataryasını vurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait altı adet askeri mühimmat deposu, 280'e kadar askeri personel ve 43 adet silah ve askeri teçhizat imha edildi” dedi.

 

İgor Konashenkov, “Ukrayna'daki özel bir operasyon sırasında Rus Hava kuvvetleri ve Füze Saldırı Kuvvetleri, operasyonel-taktik ve saldırıları sırasında bir gün içerisinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri personel ve teçhizatın yoğun olarak bulunduğu ve ayrıca bölgedeki bir roket ve topçu silah ve mühimmat deposunu vurdu. ​​Zaporozhye bölgesi Chervonoe köyü çevresinde bulunan 160'a kadar askeri personel ve 26 adet zırhlı aracı imha etti” dedi.

 

Kaynak: https://tass.ru/armiya-i-opk/14533657

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.